Mednarodni klubski pokali (Munchen, Hirschau) 2017

Mednarodni klubski pokali (Hirschau, Munchen) 2017

Prvič v zgodovini našega kluba se je zgodilo, da sta tako ženska kot moška ekipa sodelovali na klubskih pokalih. Dekleta so igrala v Munchnu, medtem ko so se fantje odpravili v Hirschau / Nemčija.

Dajmo prednost dekletom. Na drugem zaporednem NBC pokalu so izboljšale lanskoletno uvrstitev in se tokrat uvrstile na 9. mesto, kar je v konkurenci 18-ih ekip zelo lep uspeh. Vseeno je bilo tudi letos deležnega nekaj grenkega priokusa, saj sta dva kiksa odnesla polfinale, ki je bilo vnovič več kot dosegljivo. Po zaslugi I. Mejač, ki je podrla kar 647 kegljev in A. Grilc Jeršin s 593 je imela ekipa dva odlična rezultata. Svoje sta dodali tudi M. Ahačič Premrl s 576 in U. Mejač s 573 keglji. Žal se je zalomilo M. Rajakovič, ki je skupaj z M. Vengar podrla 487 kegljev, zataknilo se je tudi B. Schoffmann, ki je zaključila na 483. 3359 podrtih kegljev je vseeno lep dosežek, tako da si velja letošnjo izkušnjo vzeti za dobro, saj bo na prihodnjem pokalu lahko nastopila tudi S. Rovtar, ki je bila letos žal še premlada.

REZULTATI

Fantje so prvič nastopili na Europa pokalu in zasedli 8. mesto, v konkurenci je bilo 10 ekip. Tudi pri fantih je bilo nekaj kiksov, manj od pričakovanj je zagotovo podrl J. Mejač, ki je otvoril naše nastope in podrl 557 kegljev. Sledil je vrhunski B. Čerin, ki je s 644 keglji ekipo ponovno ”priklopil” najboljšim. Za kaj več od osmega mesta je bila usodna ”druga runda”, kjer sta igrala B. Žvanut 566 in Ja. Čerin s 524 keglji. Takrat je bilo polfinale že kar močno oddaljeno.  D. Sobočan 596 in G. Bajželj 606 sta vseeno uspešno odigrala svoj nastop. Končni izkupiček fantov je znašal 3493 kegljev.

REZULTATI