VII. ekipno člansko SVETOVNO PRVENSTVO – DETTENHEIM/NEMČIJA

Na letošnjem članskem svetovnem ekipnem prvenstvu so nas zastopali trije naši člani. Irena Mejač je z žensko ekipo osvojila 3. mesto, medtem ko sta Davor Sobočan in Blaž Čerin z moško reprezentanco končala na 5. mestu.

Dekleta so v skupinskem delu rutinirano odigrale proti Danski, Slovaški in Romuniji in ostala neporažena. V četrtfinalu so se jim po robu postavile Italijanke, a tekma je bila odločena še preden se je dodobra začela. V polfinalu je tudi proti Hrvaticam kazalo več kot odlično, a so se južne sosede izvlekle in odšle v veliki finale, kjer pa so jih premagale Nemke. Poleg naših so bron osvojile tudi Čehinje. Irena je na prvenstvu igrala na dveh tekmah. Proti Danski je odigrala 1 stezo in podrla 151 kegljev, proti Italiji pa je odigrala 60 lučajev ter zaključila pri 267 kegljih.

Fantje so začeli z zmago proti Romuniji, fenomenalno pa je kazalo tudi na derbiju proti Nemčiji. Z le malo športne sreče bi bili Nemci že po 2 rundi v zaostanku z 0:4, ponujeno pa so izkoristili in tekmo spreobrnili v svoj prid. Sledil je lažji trening proti Estoniji, za 2. mesto v skupini pa nagrada – velika Madžarska. In tudi tu je bilo živahno, v prvi rundi prevlada naših fantov, sledil je protiudar vzhodnih sosedov. Slednji so v finišu dokazali kvaliteto in tekmo tesno dobili, nato pa prek Nemcev prišli tudi do finala. Tam jih je čakala Srbija, ki je ubranila naslov izpred 2 let. 3. mesto za Nemčijo in Slovaško. Davor je na prvenstvu odigral dve tekmi in pol – proti Romuniji ga je selektor menjal na 292 kegljev (60 lučajev), izvrstno je igral proti Nemčiji – 635, dodal pa še 607 proti Estoniji. Blaž je prvenstvo začel na klopi, nato pa odigral preostale 3 tekme in dosegel sledeče rezultate – 611, 650 in 644.

CELOTNI REZULTATI PRVENSTVA