Državno prvenstvo MLADINCI/KE, KADETI/NJE (SPRINT)

Mladinski prvak v sprintu je postal G. Kragelj iz Adrie, ki je v finalu premagal K. Ivančiča iz Litije. Bronasti medalji sta osvojila član Postojne, D. Pavlović in član Konstruktorja, A. Krajnc. Od naših dveh se je bolje izkazal L. Potočnik, ki je tekmovanje končal na 8. mestu, potem ko premagal A. Babnika in D. Lavriča, v četrtfinalu pa izgubil proti Pavloviču. A. Pavšek je izpadel v 1. krogu, ugnal ga je Mariborčan M. Novarlič.

Pri dekletih je zmagala N. Bajželj iz kranjskega Triglava, ki je v finalu ugnala K. Koprivec iz Kamnika. Bronasti sta postali L. Lisjak iz Adrie in K. Jelovčan iz Triglava. Od naših deklet je do četrtfinala uspela prilezti le M. Rajakovič, ki je osvojila končno 7. mesto. M. Vengar, L. Pesjak, S. Rovtar in M. Bodlaj so izgubila uvodni dvoboj in tekmovanje končale na devetem, enajstem, dvanajstem in petnajstem mestu.

REZULTATI MLADINCI

REZULTATI MLADINKE

V sprintu so tekmovali tudi kadeti ter kadetinje, žal pa nam tudi tu ni uspelo poseči po kakšni od medalj. Pri fantih je slavil Ž. Požar, član KK Proteus, v finalu je ugnal Kočevca N. Požuna. Za dvojno veselje v ankaranski Adriji sta poskrbela J. Tominec in A. Hrvatin, ki sta domov odnesla vsak svoj bron. A. Pavšek je končal na 5. mestu, po uvodni zmagi nad A. Cvarem, ga je naposled ugnal prav omenjeni Hrvatin.

Med dekleti smo tokrat ostali brez udeležbe, naslov pa je osvojila T. Mržljak iz Bele Krajine. Srebro je romalo v roke J. Vačun iz Fužinarja, bronasti pa sta postali T. Repnik iz Kamnika ter M. Česnik iz Pivke.

REZULTATI KADETI

REZULTATI KADETINJE