18. krog državne lige – Kamničani/ke neusmiljeni, obe ekipi do najboljših uvrstitev!!

Zadnji krog se v Kamniku ni izšel po željah, vseeno pa sta tako moška kot ženska ekipa prišli do najboljših uvrstitev vseh časov. Fantje so končali na 2. mestu, dekleta na tretjem!!

Fantje so prvo polovico tekme odigrali slabše od pričakovanj, saj je svoje delo ”opravil” le J. Kopač, ki je bil s 616 keglji naš najboljši mož, osvojil pa je tudi točko za ekipo. Vseeno so domačini vodili z 2:1, imeli pa še 46 kegljev prednosti. Dvome o zmagovalcu so domači razblinili po 60 lučajih druge runde, saj je razlika hitro narasla na 1oo+. Do točk sta vseeno prišla B. Čerin598 in D. Sobočan608, a za kaj več kot poraz s 5:3 in 97 keglji razlike je zmanjkalo sreče, izkušenj, želje. Vseeno je naslov DRŽAVNIH PODPRVAKOV vrhunski dosežek in tudi najboljši v vsej zgodovini. Pohvalimo se lahko že s 4. in 3. mestom, letos smo osvojili srebro, sedaj pa v zbirki manjka le še najvišja trofeja.

Do najboljše uvrstitve so prišla tudi dekleta, ki so sezono pravtako končale s porazom, zmaga v derbiju pa bi jih celo ponesla na 2. mesto. Prvo rundo bi skoraj lahko označili za zadetek v polno, a je slabše od zmožnosti odigrala Urša, ki ji igra nikakor ni stekla – se zgodi tudi najboljšim! Vajeti igre sta tako vlekli I. Mejač597 in predvsem M. Ahačič Premrl z rekordnimi 614 keglji! Ekipa je vodila z lepo zalogo kegljev – 59 in prednostjo v točkah – 1:2. V drugi rundi sta se do samega konca za točko borili M. Rajakovič566 in A. Jeršin Grilc545, a je obema zmanjkalo nekaj kegljev in polovico set točke. Domačinke so tako tehtnico nagnile na svojo stran in našim dekletom onemogočile nastop na Europa pokalu, kamor se odpravljajo naši fantje. Vseeno bodo dekleta že drugič zapored nastopila na NBC pokalu, kjer se ob popolni posadki (lani je manjkala prva violina I. Mejač), lahko nadejamo uvrstitve med najboljše 4!

Tudi tretja ekipa je ligaško tekmovanja zaključila s porazom, ki pa ni bil bistvenega pomena, saj bi fantje v primeru zmage končali na 5. mestu, tako pa so bili šesti. Skozi vse tri ure tekme smo spremljali izenačen obračun, ekipi sta si v vsaki izmed rund izmenjali točko, so pa domačini imeli vseskozi prednost v kegljih, ki je naposled tudi odločila zmagovalca. Prvo točko za naše je osvojil tokrat najboljši D. Eržen s 548 keglji, gostje so povedli za kar 64 kegljev. Drugo točko je dobil J. Čerin s 542 keglji, prednost domačih pa je padla na 13. V zadnji rundi je zmagal še L. Potočnik531, domačini pa so prek razpoloženega D. Brdnika – 575 sezono zaključili z zmago.

REZULTATI

LESTVICE