17. krog državne lige – V Kamnik po presenečenje

Ekipe so se od domačega kegljišča in gledalcev poslovili z novimi točkami, prvoligaški ekipi se v Kamnik podajata po najboljši uvrstitvi vseh časov.

Fantje so imeli proti Enemonu precej težje delo kot kaže končni rezultat, saj bi gostje lahko celo povedli z 1:3 in tekmo pripeljali do neodločenega izida. V prvi rundi je J. Mejač s 595 keglji za las ugnal Papića – 592, medtem ko J. Kopač578 ni imel težjega dela z Logarjem, tako da smo vodili z 2:0 in lepo zalogo kegljev – 43. Sledila je mučna ura, saj sta tako G. Bajželj kot Ja. Čerin končala pri 559 kegljih. Grega je slavil za 8 kegljev, Jani pa je točko dobil zaradi 2,5 osvojenih setov, čeprav je njegov nasprotnik končal pravtako pri 559 kegljih. V zadnji rundi je odlično igral B. Čerin, ki je bil s 645 keglji z naskokom najboljši na tekmi. Fantje ostajajo na 2. mestu s 30 točkami, v zadnjem 18. krogu pa se bodo v derbiju pomerili proti Calcit Kamniku. Zmagovalec obračuna bo postal nov državni prvak za sezono 2016/17.

Še enkrat več so se dokazala dekleta, ki so proti Celjankam osvojile točko za neodločen izid, čeprav so jih v kegljih celo nadigrale. V prvi rundi je I. Mejač590 ugnala bržkone najboljšo slovensko kegljavko B. Fidel, medtem ko je M. Rajakovič, ki je podrla odličnih 564 kegljev izgubila z Bizjakovo – 601. Rezultat prvega bloka je tako znašal 1:1 in 2 keglja prednosti za gostujoče igralke. V drugi rundi so gostje uspele priti do obeh točk, M. Ahačič Premrl573 je svojo prepustila navkljub podrtemu keglju več, A. Grilc Jeršin je bila prekratka za 12 kegljev. Prednost gostij je še vedno znašala le 13 kegljev. V zadnji izmeni je odločno napadla U. Mejač582, ki je proti nasprotnici pridobila kar 86 kegljev in jasno je bilo, da bo doma ostala vsaj točka. Odlično se je na sosednjih stezah držala tudi B. Schoffmann551, ki pa ji je zmanjkalo 11 kegljev za še tretjo točko in posledično ekipno zmago. Dekleta so trdno na 3. mestu, kar pomeni da bodo sezono prvič končale z medaljo okrog vratu! V zadnjem krogu bodo gostovala v Kamniku, kjer bi si z zmago lahko priigrale celo 2. mesto, saj cerkniški Brest gostuje pri Celjankah, ekipi pa sta točkovno izenačeni na lestvici.

Do zmage so prišli tudi tretjeligaši, ki so odpravili Kranjsko Goro. V prvem bloku smo bili priča neverjetno izenačenima dvobojema, saj je naš A. Pavšek zmagal za 2 keglja, J. Klofutar575 pa si je z nasprotnikom razdelil 0,5 točke. Tudi v nadaljevanju se je nadaljevala izenačena igra, ekipi sta si razdelili točki, naši fantje pa so 2 kegljema prednosti dodali še novih 11. Točko je osvojil Je. Čerin s 546 keglji. V zadnji rundi je bil od nasprotnika boljši tudi L. Potočnik, medtem ko je D. Eržen izgubil le za nekaj kegljev, kar je pomenilo da zmaga ostaja doma. Ekipa se nahaja na 6. mestu, v zadnjem krogu pa gostuje pri izpadlih Medvodah. V primeru zmage bi se še lahko zavihteli tik pod stopničke na 4. mesto.

REZULTATI 17. KROG