16. krog državne lige – Prvi ekipi boljši na ”gorenjskem” derbiju

Gostovanje v bližnjem Kranju se je zelo dobro izšlo tako za moško, kot tudi žensko ekipo.

Fantje so vodili skozi celotno tekmo, pa čeprav so domačini našim nudili zelo dober odpor. Že v prvi rundi sta do najboljših rezultatov prišla J. Mejač s 607 in D. Sobočan s 602 kegljema. Oba sta tudi premagala nasprotnika in ekipi priigrala še 38 kegljev prednosti. V drugi rundi sta se tako G. Bajželj kot Ja. Čerin zaustavila pri 585 kegljih, Kranjčani pa so prednost naših znižali na 30, rezultatsko pa smo vodili z 1:3. V zadnji rundi domačina nista uspela tehtnice obrniti na svojo stran, tako da smo tekmo pripeljali do zmagovalnega zaključka. Jutri fante čaka zadnja domača tekma, nasprotnik pa hrastniški Enemon, ki jih je letos edini premagal.

Pomembno zmago so v Kranju dosegla tudi dekleta in si s tem že skoraj dokončno zagotovila vsaj 3. mesto v tej sezoni, medtem ko nastop na vsaj NBC pokalu ni več vprašljiv, saj jih petouvrščene Kranjčanke nemorejo ujeti. Tekma se je v prvih dveh izmenah odvijala kot po maslu, v prvi rundi sta I. Mejač – 575 in U. Mejač – 558 gladko slavili in ekipo popeljali v vodstvo 0:2, v kegljih 59. Sledil je še odličen nastop M. Ahačič Premrl, ki se je zaustavila šele pri 585 kegljih, odločilno četrto točko pa je priborila še B. Schoffmann. Domača trenerka B. Strelec je skupaj s hčerko Anjo napadla na vso moč, a naši igralki sta ohranili mirne živce in zbranost in ekipa je slavila z razliko štirih kegljev! Sledi zadnja domača tekma proti novim/starim prvakinjam iz Celja.

Zelo dober ekipni rezultat so v tem krogu postavili naši tretjeligaši, ki so v Pivki podrli kar 3323 kegljev. Tekmo sta začela izkušena J. Klofutar in D. Eržen, ki sta ekipo popeljalo v prednost za 43 kegljev, Jože je podrl 566 kegljev. V  drugi rundi sta si ekipi pravtako razdelili točki, naši fantje pa so po zaslugi J. Potočnika578 še vedno vodili v kegljih, pa čeprav je razlika padla na 33. V zadnji rundi pa milosti za domačine ni bilo, oba naša sta zmagala, L. Potočnik pa je z rezultatom tekme – 586, postal igralec tekme. Tudi tretjeligaši bodo 17. krog odigrali doma in to proti Kranjski Gori, ki je tudi neposreden konkurent za končno 4. mesto.

REZULTATI 16. KROG

LESTVICE