14. krog državne lige – Prvi ekipi uspešni tudi v Cerknici

V 1.a ligi za moške ter ženske je bil 14. krog odigran vnaprej, saj bo v prihodnjem vikendu potekal Svetovni pokal za člane in mladince, kjer bo nastopal tudi Blaž Čerin.

Moška ekipa je proti Brestu pokazala eno boljših predstav v tej sezoni, saj je presegla 3550 kegljev. Ponovno odličen je bil J. Mejač s 627 keglji, medtem ko je Š. Jesenšek 563 za en kegelj premagal domačega bombarderja Veliščka. Dvomov o zmagovalcu je bilo konec v drugi rundi, ko sta odlično odigrala še B. Čerin623 in G. Bajželj604. Prednost po štirih igralcih je znašala že preko 250 kegljev. Edino točko je oddal J. Čerin proti Lepeju, D. Sobočan je tako kot Štefan slavil le za kegelj, podrl je 597 kegljev. Pred zadnjimi štirimi tekmami ekipa ostaja v boju za naslov državnega prvaka, saj je točkovno izenačena s Kamnikom.

Zelo blizu zmage so bila tudi dekleta, ki pa so naposled iz Cerknice odnesle točko za remi 4:4. Omeniti velja odličen ekipni rezultat, saj se je številka ustavila pri 3445 kegljih! Da sta si ekipi zelo enakovredni ni potrebno omenjati, a vseeno bi težko sestavili bolj dramatičen in izenačen scenarij. Ekipi sta si v prvi rundi priborila po 1 točko, za naše je bila uspešna I. Mejač s 583 keglji, za minimalni zaostanek v kegljih pa je zaslužna tudi B. Schoffmann, ki je s 567 keglji do konca dihala za ovratnik najboljši domačinki A. Gornik. V drugi rundi so domačinke pritisnile in prednost v kegljih povečale na 29. Drugo točko je osvojila U. Mejač s 580 keglji, solidno je odigrala M. Rajakovič, tokrat 536. Tehtnica se je v zadnji rundi nagibala iz ene na drugo stran, glede na prikazano pa je končni rezultat zagotovo pravičen. M. Ahačič Premrl je s 574 keglji za 1 kegelj ugnala domačo igralko, kar je uspelo tudi A. Grilc Jeršin, ki je nastop sklenila pri 605 kegljih, kar je njen nov osebni rekord – čestitke! Za popoln preobrat je zmanjkalo pičlih 6 kegljev, a točka iz zahtevnega gostovanja pomeni veliko. Ekipa je na lestvici točkovno izenačena prav s tokratnimi nasprotnicami, zato se obeta še ogorčen boj za 2. mesto.

REZULTATI 14. KROG