13. krog državne lige – Vse ekipe zmagale na domačem terenu

Prva moška ekipa se je v 13. krogu zoperstavila proti Postojni, ki se krčevito bori za obstanek med elito. Gostje so dostojen odpor nudili le v 1 rundi, potem pa so naši fantje postajali vse bolj suvereni in dosegli novo zmago. Še enkrat več je odlično odigral J. Mejač (tokrat 596), ki vsaj na domačem terenu nima večjih težav s tekmeci. Tokrat je skupaj z G. Bajžljem ekipo popeljal do izida 1:1 in +16 kegljev. V drugi rundi je odlično odigral še Š. Jesenšek, ki postaja iz tekme v tekmo bolj samozavesten, tokrat se je ustavil pri 592 kegljih. Prednost po 2 izmenah je znašala že 50 kegljev, v točkah je bilo izenačeno na 2:2. V zadnji rundi pa standardna posadka – D. Sobočan603 in B. Čerin591, ki tokrat nista imela večjih težav in zmaga je ostala doma. Ekipa ostaja na 2. mestu z enakim točkovnim izkupičkom kot prvi Kamničani.

Precej več dela so imela dekleta, ki so pravtako v tekmi proti Postojni slavila z 19 keglji razlike. Sam štart je bil sicer uspešen, saj je ekipa povedla z 2:0, v kegljih pa 49 zaloge. Kaj kmalu bi brez točke ostala naša najboljša igralka I. Mejač, ki je bila tokrat precej pod nivojem. Na sosednjih stezah je dobro igrala B. Schoffmann549. V drugi rundi so gostje sicer uspele zmanjšati zaostanek na 35 kegljev, zelo pomembno točko pa je osvojila M. Ahačič Premrl, ki se je ustavila pri 568 kegljih. V finišu je to četrte točke prišla še U. Mejač, ki je skupaj z A. Grilc Jeršin (in zamenjavo S. Rovtar) ohranila zadostno prednost. Ekipa ostaja na 3. mestu z enakim izkupičkom kot drugouvrščene Cerkničanke.

Dober ekipni rezultat je po nekaj krogih uspel tudi drugi ekipi, ki se je tokrat znesla nad Taborsko Jamo. Tekmo je odlično odprl J. Kopač s 574 keglji, kar pa vseeno ni zadoščalo za izdatnejše vodstvo od rezultata 1:1 in prednostjo 6 kegljev. Tudi po drugi izmeni je rezultat ostal izenačen na 2:2, a se je malo vsaj povečala prednost. Je. Čerin je podrl 538 kegljev in ekipa je vodila za 44 kegljev. V zadnji rundi sta rutinirano odkegljala J. Albreht542 in J. Klofutar532 in dvoma o zmagovalcu ni bilo. Fantje so napredovali na 7. mesto.

REZULTATI 13. KROG

LESTVICE