12. krog državne lige – Fantje zapravili vodstvo na lestvici

Po zahtevnem gostovanju v Konjicah, je sledila še domača tekma proti vedno neugodnim Litijanom, ki so nam jo ponovno zagodli. Tekmo sta odlično odprla Š. Jesenšek573 in J. Mejač589, ki sta bila boljša od svojih nasprotnikov in tako ekipo povedla v vodstvo 2:0 ter 34 keglji razlike. Sledila je ”krizna ura”, kjer so gostje podrli kar 108 kegljev več in tako tehtnico močno nagnili na svojo stran, obema igralcema iz Litije pa je uspelo tudi osvojiti točki in rezultat je bil poravnan na 2:2. V zadnji rundi sta ekipo ponovno reševala D. Sobočan611 in B. Čerin604, a so se gostje po zaslugi mladega K. Ivančiča, ki je z zadnjima metoma podrl dve devetki, vendarle rešili v izenačen izid. Ekipa se je tako točkovno izenačila s Kamnikom, a zaseda 2. mesto zaradi slabših set točk. Prednost pred zasledovalci pa ostaja 4 oz. 6 točk. V prihajajočem vikendu sledita tekmi s Postojno (doma) in Brestom (v gosteh).

Dekleta so suvereno pometla z gostjami iz Impola in dosegle tudi odličen ekipni rezultat – 3345 kegljev, kar je le 70 kegljev manj od moške ekipe. V prvi rundi sta nalogo odlično opravili I. Mejač572 in B. Schoffmann556, prednost v kegljih je znašala 71 kegljev. Tudi v drugi izmeni ni bilo kiksa, saj sta tako M. Rajakovič526, kot tudi M. Ahačič Premrl567 zmagali. Prednost v kegljih je po 2 urah tekme narasla že na 164 in dvomov o zmagovalcu ni bilo več. Edino točko je tokrat oddala obolela U. Mejač552, igralka tekme pa je postala A. Grilc Jeršin s 572 keglji. Dekleta ostajajo na 3. mestu in dihajo za ovratnik drugouvrščenemu Brestu. Tudi one se bodo v prihajajočem vikendu pomerila proti Postojni (sobotna domača tekma) in Brestu (nedeljska v gosteh).

Brez točk so ponovno ostali tretjeligaši, ki bi proti Adergasu bržkone lahko iztržili več kot poraz s 3:5. A za ugoden rezultat je potreben dober štart v tekmo, ki pa ga tokrat ni bilo. Izgubljeni točki in kar 118 kegljev zaostanka je bilo prevelik zalogaj tudi za preostalo četverico. V drugi rundi je J. Potočnik sicer prišel do točke, a s svojim sinom Luko, sta prednost gostov zmanjšala le za 5 kegljev. V zadnji rundi sta Ja. Čerin, ki je bil s 545 keglji tudi najboljši domači igralec in D. Eržen uspela osvojiti točki, a razlika v kegljih je bilo vseeno prevelika, da bi prišlo do preobrata. Fantje se nahajajo na 9. mestu, a jih do 4. mesta ločijo le 4 točke.

REZULTATI 12. KROG

LESTVICE