11. krog državne lige – Dekleta napredovala po lestvici, fantje izgubili 1 točko

V 11. krogu je prva ekipa odšla na zahtevno gostovanje v Sl. Konjice in po hudem boju osvojila točko za izenačen rezultat. V uvodni rundi je do točke prišel J. Mejač s 570 keglji, rezultat je bil tako 1:1, imeli pa smo tudi 1 kegelj prednosti. V drugi rundi je drugo točko osvojil G. Bajželj s 562 keglji, a so domačini povedli v številu kegljev, saj so jih podrli 27 več. V zadnjem paru sta D. Sobočan570 in B. Žvanut osvojila točki, kar je pomenilo najmanj neodločen izid, za novo zmago pa je zmanjkalo pičlih 15 kegljev. Ekipa ima tako še vedno 1 točko prednosti pred Kamnikom, jutri pa v Tržič prihaja ekipa KK Litija 2001.

Dekleta so do nove zmage proti Trebanjkam, prišla lažje kot kaže končni izid. Že v prvi rundi sta namreč I. Mejač s 587 in B. Schoffmann s 544 keglji poskrbeli za vodstvo 0:2 in ekipi priborili še 43 kegljev prednosti. Domačinke so v srednjem delu razliko sicer zmanjšale na 26, a je M. Ahačič Premrl s 548 keglji, ekipi priigrala še tretjo točko. V zadnji rundi je seveda igrala še U. Mejač, ki tudi tokrat ni dopustila točke nasprotnici, podrla je 560 kegljev. Razlika je tudi na koncu tekme znašala 26 kegljev. Dekleta so po novi zmagi napredovala na 3. mesto, v prihodnjem krogu pa bodo doma gostila ekipo KK Impol iz Sl. Bistrice.

Brez točk so tokrat ostali tretjeligaši, ki pa so bili proti vodilni Iskri zelo blizu presenečenju. Ekipa je po prvi rundi namreč zaostajala 2:1 in z zgolj 1 kegljem razlike, za točko in minimalen zaostanek pa grejo zasluge J. Potočniku, ki se je ustavil pri 582 kegljih. Sledilo je slabše nadaljevanje in samo z enim razigranim igralcem – J. Klofutar s 552 keglji, nam žal ni uspelo premagati ljubljanske ekipe, ki vodi v naši ligi. Ekipa ostaja na 8. mestu, a je v varni coni, saj zadnjeuvrščeni igralci iz Medvod, zaostajajo že debelih 7 točk. V nedeljo bomo gostili igralce Adergasa, ki se prav z Iskro borijo za napredovanje.

REZULTATI 11. KROG

LESTVICE