10. krog državne lige – Uspešen začetek v letu 2017

Uspešno smo štartali tudi v letu 2017, saj so vse tri ekipe na domačem terenu uspele ostati neporažene.

Moška ekipa je v ”derbiju” proti Konstruktorju iz Maribora, lažje od pričakovanj prišla do nove zmage, ki jo še vedno ohranja na samem vrhu 1.a slovenske lige. Gostje so sicer po 1/3 vodili za 3 keglje, rezultat je bil 1:1, točko je osvojil J. Mejač s 591 keglji. V drugi rundi se je tekma bržkone odločila, saj sta oba domača igralca, B. Žvanut in G. Bajželj uspela premagati nasprotnika in ekipa je imela pred zaključkom prednost 44 kegljev ter 3:1. V zadnji rundi je svoje dodal tudi najboljši igralec tekme, D. Sobočan, ki je s 603 keglji odločil vse dvome o zmagovalcu in odlično pokril tudi slab nastop svojega soigralca. Ekipa v soboto odhaja v Sl. Konjice.

Še precej bolj suvereno so do zmage prišla dekleta, ki so se Adriji maščevala za poraz v uvodnem krogu. Do edine točke so gostje prišle v prvi rundi, a je naša ekipa po zaslugi I. Mejač565, imela 31 keglji prednosti. Preostala četverica v nadaljevanju ni imela težjega dela, saj so vse gladko osvojile točko in prednost v kegljih zvišale na 218. Omeniti velja odlična nastopa U. Mejač, ki je bila ponovno najboljša – 582 in M. Ahačič Premrl553. Dekleta ostajajo na 4. mestu, v naslednjem krogu pa gostujejo v Novem Mestu pri KK Trebnje.

Druga ekipa je z zgolj dvema razpoloženima igralcema prišla do remija proti Adriji. Odlično je odigral J. Kopač in končal pri 593 kegljih ter ekipi priboril 45 kegljev prednosti. Sledilo je slabše nadaljevanje, saj sta oba igralca izgubila točki, tudi Ja. Čerin564, pa čeprav je podrl več kegljev od nasprotnika. V zadnji rundi je potrebno zmago dosegel D. Eržen, saj smo bili v kegljih precej boljši od gostov. Fantje zasedajo 7. mesto, že v petek pa gostujejo pri vodilni Iskri iz Ljubljane.

REZULTATI 10. KROG

LESTVICE