9. krog državne lige – Fantje postali jesenski prvaki

V derbiju 9. kroga 1.A moške lige smo premagali zasedbo Calcita iz Kamnika. Tekma je bila izredno izenačena in zanimiva od samega začetka pa skoraj do konca, saj so gostje v prvi in drugi rundi imeli malenkostno prednost v kegljih. V prvi rundi je točko prispeval Jure Mejač s 610 keglji, zaostanek pa je znašal borih 12 kegljev. V drugi rundi je Boštjan Žvanut po 30 lučajih zamenjal J. Kopača, kar se je izkazalo za potezo tekme, saj je ”Boško” podrl kar 455 kegljev in ekipi priboril prepotrebno drugo točko. Gostje so prednost kljub temu povišali na 25. V zadnji izmeni sta Davor Sobočan599 in predvsem Blaž Čerin650 razorožila nasprotnika in ekipi priborila jesenski naslov. Le-ta je lahko rečemo presenečenje, glede na lansko sezono.

Dekleta so svojo tekmo igrale pravtako proti ekipi iz Kamnika in jo zanesljivo dobile, saj je bila prednost domačink že po prvi rundi kar 140 kegljev. Največ zaslug za visoko prednost ima Irena Mejač, ki se je tokrat ustavila pri 594 kegljih. V drugi rundi je odlično igrala tudi Marija Ahačič Premrl, ki je s 581 keglji ekipi priigrala še tretjo točko, prednost pa je še vedno presegala 120 kegljev. Kamničanke so za zadnjo rundo prihranile najboljši igralki, ki pa svoji ekipi nista uspeli priigrati prednosti v kegljih, čeprav sta obe dobili svoja dvoboja. Urša Mejač je v tej fazi tekme s 572 keglji nadzirala napad gostujoče dvojice, in 6 zmaga je bila pod streho. Dekleta bodo prezimila na 4. mestu z enakim številom točk kot Triglav in Brest, ki so pred njimi.

Rutinirano so do nove zmage prišli tudi tretjeligaši, kjer se je ponovno izkazal mladi 16-letni Anže Pavšek, tokrat s 539 keglji in drugo zaporedno zmago. Ekipa je kljub vodstvu z 2:0 imela le 35 kegljev prednosti, ki pa so jo v drugi rundi povečali na 53. Tretjo točko je osvojil Jernej Potočnik s 551 keglji, Jože Klofutar pa je kljub več podrtim kegljem kot nasprotnik, tokrat ostal praznih rok. V finišu tekme sta oba naša odigrala zelo dobro in tudi suvereno premagala svoja nasprotnika, Luka Potočnik je nastop zaključil pri 567 kegljih, Janez Čerin pa pri 571. Ekipa bo prezimila na 8. mestu, a jih do tretjega mesta ločijo le 3 točke.

REZULTATI 9. KROG

LESTVICE PO 9. KROGIH