8. krog državne lige – Neuspešna gostovanja vseh treh ekip

Prvič v letošnji sezoni se je zgodilo, da so v istem krogu izgubile vse naše ekipe. Tokrat smo gostovali v Hrastniku, Celju in na Jesenicah, z malo sreče pa bi se vse ekipe lahko domov vrnile tudi z dvignjeno glavo.

Prvoligaši so proti Enemonu v Hrastnik krenili na krilih 7 zaporednih zmag, a zavedajoč se, da so Hrastničani letos doma že ugnali kamniški Calcit. Štart tekme je povsem pripadel domačim, ki so povedli z 2:0 in si prikegljali še 48 kegljev prednosti. Sledil je še slab nastop B. Žvanuta, ki ga je nato zamenjal J. Kopač in prednost domačih je narasla na 71. Vseeno je pomembno točko osvojil Š. Jesenšek s 586 keglji. V zadnji rundi sta z vsemi močmi napadla D. Sobočan in B. Čerin in tekmo skoraj spreobrnila, domačim je za zmago ostalo pičlih 12 kegljev zaloge. Davor je končal pri 602, Blaž pri 636 kegljih. Enemon je tako edini klub, ki je uspel premagati našo ekipo in ekipo iz Kamnika. Fantje so tako izgubili prvo mesto, saj ima Kamnik precej boljšo ”gol diferenco”.

Dekleta so bila v Celju precej bližje presenečenju kot kaže končni rezultat, saj bi ob malo drugačni postavitvi lahko odigrale celo 4:4. Predvsem v oči bode dvoboj B. Fidel in U. Mejač, saj bi slednja proti kateri koli drugi igralki, bržkone prišla do manjkajoče četrte točke. Le-te so tokrat osvojile I. Mejač543, M. Ahačič Premrl532 in A. Jeršin Grilc531, ekipi pa sta si v vseh treh rundah izmenjali po 1 točko. Odločali so keglji, kjer so bile domačinke pričakovano boljše. Dekleta so padla na 5. mesto, v prihodnjem krogu pa se bodo proti ekipi Kamnika borile za 4. mesto, ki še prinaša evropske pokale.

Druga ekipa je gostovala na sosednjih Jesenicah in izgubila za 5 kegljev, pohvaliti pa velja mladega A. Pavška, ki je debitiral v 3. ligi in to z izjemnim rezultatom. Prav Anže – 566 in L. Potočnik 586 sta otvorila tekmo in odigrala vrhunsko, ter ekipo povedla v vodstvo 0:2 in prednostjo 52 kegljev. Sledil je protiudar domačih, ki so prišli do izenačenja 2:2, vseeno pa so naši zadržali 28 kegljev prednosti. Precej smole je imel J. Albreht, ki je točko izgubil, čeprav je podrl več kegljev od nasprotnika. V zadnji rundi je odlično odigral še Ja. Čerin588, ki pa ponovno ni imel dovolj pomoči svojega najstarejšega sina Jerneja, in zmage so se veselili domačini. Fantje so nazadovali na 8. mesto, a razlike v tej ligi so vsako sezone zelo majhne.

REZULTATI 8. KROG

LESTVICE PO 8. KROGIH