7. krog državne lige – Prva ekipa bo neporažena pričakala oba najbližja zasledovalca

Že v tem vikendu bomo dobili odgovor na vprašanje, kdo bo postal jesenski prvak v 1. a moški ligi. Naši fantje bodo namreč v soboto gostovali v Hrastniku, že v nedeljo pa doma odigrali 9. krog proti Kamniku, saj slednji 26.11. potujejo v Nemčijo na obračun Lige Prvakov proti nemškemu Zerbstu.

Tudi 7. krog nam je prinesel zmago (7 zapored) in to proti kranjskemu Triglavu. V prvi rundi smo prek Š. Jesenška in J. Mejača586 povedli z 2:0 in si nabrali 50 kegljev zaloge. V drugi rundi bi gostje kaj kmalu prišli do obeh točk, a je G. Bajželj ohranil mirne živce in za pičle 3 keglje ugnal nasprotnika, njegov rezultat pa 587 kegljev. V tej fazi tekme smo izgubili le 2 keglja in tekmo še vedno imeli pod kontrolo. V zadnji rundi je B. Čerin581 sicer izgubil točko proti T. Žvanutu, ki je bil s 587 keglji najboljši gostujoči igralec, D. Sobočan pa je v tekmi sezone s kar 652 keglji povsem povozil svojega nasprotnika. Sledi gostovanje pri Enemonu, ki za nami zaostaja za 4 točke, a je letos doma že premagal Calcit iz Kamnika. S slednjimi se bo ekipa udarila že v nedeljo, 20.11. ob 10. uri.

Dekleta so doma ponovno podarile zmago Triglavu, ki se je zmage pri nas veselil že v kar nekaj zaporednih sezonah. I. Mejač522 je kljub slabemu nastopu ekipi priborila cca. 70 kegljev prednosti, ki pa so pošli že po naslednji rundi, ko se je ekipa znašla v zaostanku 32 kegljev ob izidu 2:2. Točko je osvojila še M. Ahačič Premrl s 528 keglji. V zadnji rundi je U. Mejač545, kljub več podrtim kegljem od nasprotnice oddala svojo točko, naši dekleti pa sta pridelali še nekaj več minusa, kar je vodilo v drugi poraz v tej sezoni. Dekleta bodo gostovanje pri Celju pričakala na 4. mestu, v 9. krogu pa sledi ena pomembnejših domačih tekem, ko se bo ekipa pomerila proti Kamničankam, ki so neposredne konkurentke za 4. mesto.

Blizu zmage so bili tudi igralci druge ekipe, a je bila ekipa Pivke na koncu vendarle srečnejša. Sam štart je bil zelo slab in ekipa se je znašla v zaostanku z 0:2 ter 60 keglji. V drugi rundi je sonce vendarle posijalo na našo ekipo, odlično je odigral L. Potočnik in s 587 keglji, ekipo vrnil v enakovreden boj. V finišu tekme je točko dobil še Ja. Čerin s 568 keglji, ki pa je imel premalo pomoči iz sosednjih stez in zmanjkalo je pičlih 19 kegljev. Rezultati ostale četverice so bili slabi, zato je poraz še toliko bolj boleč. Fantje so na 7. mestu, blizu vrha a tudi blizu repa razpredelnice.

REZULTATI 7. KROG

LESTVICE 7. KROG