6. krog državne lige – Niz neporaženosti sedaj že pri številki 6 in 5

Po premoru se je nadaljevalo tudi ligaško tekmovanje, z odigranim 6. krogom smo tako zaključili 1/3 tekmovanja. Do šeste zaporedne zmage so prišli igralci prve ekipe, ki so preživeli gostovanje v Novi Gorici, uspešno so igrala tudi dekleta, na Primorskem pa fantje v 3. ligi niso uspeli zmagati.

Tekma v Gorici je postregla s slabo igro oz . slabimi rezultati, a konec koncev šteje le končni izkupiček in to je ponovna zmaga. Domačini so sicer v prvi izmeni povedli z 2:1, a so naši fantje po zaslugi Jureta Mejača, ki je končal pri 599 kegljih, imeli 10 kegljev prednosti. V drugem delu sta svoji točki osvojila še Davor Sobočan s 595 in Grega Bajželj s 575 keglji, kar je pomenilo izenačen rezultat 3:3. No, prednost v kegljih je na koncu znašala 35 kegljev, kar je bilo seveda dovolj za težko priborjeno zmago. Fantje ostajajo na 1. mestu, v naslednjem krogu v Tržič prihaja lanskoletni prvak Triglav iz Kranja, ki se letos krčevito bori za sleherno točko za obstanek.

Dokaj slabo kegljaško predstavo so videli tudi gledalci v mariborski dvorani Tabor, kjer domače tekme igrajo igralke KK Miklavž. Naša dekleta so izkoristila slabo igro domače trojke in na krilih Urše Mejač569, Irene Mejač551 in Anje Jeršin Grilc522, uspela odnesti pomembni 2 točki iz Maribora. Gostovanja proti ekipi Miklavža so vedno znova neugodna, že peta zmaga pa našo ekipo uvršča na 3. mesto. V naslednjem krogu se bosta v derbiju pomerili naša ter ekipa iz Kranja, zato vljudno vabljeni na naše kegljišče. Obe ekipi imata namreč 10 točk in zaostajata le 2 točki za prvouvrščenim Celjem.

Že v petek so tretjeligaši igrali v Izoli proti KK Portorož. Tekma se je za naše fante začela obetavno, saj je Jože Klofutar z najboljšim rezultatom večera – 582, ekipo povedel v prednost 21 kegljev, v točkah pa je bilo 1:1. Tudi v drugi izmeni sta si ekipi razdelili točki, so pa domači že skoraj izničili zaostanek, saj je le-ta po 480 vrženih lučajih znašal le še 2 keglja. Točko je prispeval Luka Potočnik s 541 keglji. V zadnji rundi domača igralca nista ravno blestela, a odigrala vseeno dovolj dobro, da sta proti Jerneju in Janezu Čerinu slavila ter pokrila še minimalni primankljaj. Fantje so naposled za 36 kegljev ostali brez točke. Naš naslednji nasprotnik bo Pivka 2, ki ima na lestvici enako številko točk, to je 6.

REZULTATI 6. KROG

LESTVICE