5. krog državne lige – Fantje zmagali še petič, dekleta četrtič

Fantje ne popuščajo, zabeležili so še peto zmago zapored in s tem sanjsko začeli letošnjo sezono, saj tako dobrega štarta za tržiško ekipo še ni bilo. Tekma je bila sicer po 2 rundah še povsem odprta, saj je bil rezultat 2:2 in zgolj 25 kegljev prednosti za naše. Točki sta priigrala Grega Bajželj562 in Jure Mejač594. Čeprav so gostje za zadnji par prihranili tudi Mateja Lepeja, je bil le-ta na včerajšnji tekmi nemočen. Porazil ga je Blaž Čerin s 589 keglji, najboljši igralec tekme pa je postal Davor Sobočan, ki je nastop sklenil pri kar 633 kegljih. Fantje so s petimi zmagami na prvem mestu in so še edina neporažena ekipa v ligi. V mesecu novembru jih čakata še gostovanji v Gorici in Hrastniku, ter domači tekmi proti Triglavu in Calcit Kamniku, ki bo bržkone podala odgovor kdo bo postal jesenski prvak.

Derbi s Cerknico so uspešno preživela tudi dekleta, ki so bila že v zelo težkem položaju. Gostje so namreč povedle z 1:1 in 28 kegljev prednosti, le-ta je v drugi rundi narasla na kar 74 kegljev, v točkah pa je bilo 2:2. A sledil je epski preobrat, ki sta ga uprizorili Urša Mejač570 in Anja Jeršin Grilc569. Urša je tekmico premagal za 60 kegljev, Anja pa za kar 93 kegljev in zmaga je naposled ostala doma. Čestitke celotni ekipi za borbo do zadnjega lučaja! Dekleta so s četrto zaporedno zmago skočile na 3. mesto, sedaj pa sledijo malo težji obračuni za ligaške točke. Gostovanji pri Miklavžu in Celju, ter domači tekmi s Triglavom in Kamnikom.

Za popoln izkupiček 5. kroga je poskrbela še druga ekipa, ki je v težki tekmi proti Calcit Kamniku 3 uspela tekmo varno pripeljati do uspešnega zaključka. Že v prvi rundi sta namreč izkušena Jože Košir s 553 in Jože Klofutar s 565 keglji, ekipo povedla v prednost 93 kegljev in 2:0. Sledil je protiudar gostov, ki pa si več kot zmanjšanja razlike v kegljih na 74, niso uspeli priigrati. Poleg tega je novo točko v dvoboju osvojil še Jernej Potočnik. V zadnji izmeni so gostje še enkrat več pritisnili in prek izvrstnega I. Zamljena, ki je podrl 595 kegljev prišli na cca. 40 kegljev zaostanka, kar pa je bilo vseeno premalo, saj je svoj dvoboj dobil tudi Luka Potočnik in veselje se je lahko začelo. Fantje imajo 3 zmage ter 2 poraza in so na zelo dobrem 4. mestu. Po enotedenskem premoru sledijo tekme proti Portorožu, Pivki, Kranjski Gori in Medvodam.

REZULTATI 5. KROG

LESTVICE PO 5. KROGIH