3. krog državne lige – Tesni, a pomembni zmagi v gosteh

Zaradi klubskih pokalov, ki se bodo odigrali v prvem tednu oktobra (na NBC pokal v Nemčijo odhajajo tudi naša dekleta), so prvoligaške ekipe predčasno odigrale že 3. krog ligaškega tekmovanja.

Fantje so do še tretje zmage prišli po povsem istem sistemu kot dan prej, saj so na tekmi zaostajali že s 3:1 in kar 65 keglji, a sta zadnja igralca uprizorila preobrat. Pri domačih smo najboljša nastopa videli prav v uvodnem paru, kjer sta K. Ivančič 592 in S. Poglajen 587 premagala naši letošnji okrepitvi iz kranjskega Triglava. V drugi rundi je za točko poskrbel Jernej Kopač, kateremu sta v zadnjem paru sledila še Blaž Čerin in Jure Mejač. Blaž se je zaustavil pri 592 kegljih, Jure pri kar 614. Prednost naših je na koncu znašala 10 kegljev, prav zanimivo pa bi bilo videti, kdaj je ekipa nazadnje tekmovanje začela s tremi zmagami. Fantje bodo prvi letošnji premor pričakali neporaženi na 2. mestu.

Pomembno zmago v gosteh so si priborila tudi dekleta, ki so pred zadnjim parom vodila že za skoraj 100 kegljev, pa tudi z lepo prednostjo 1:3, poleg tega pa je v finišu igrala še letos naša najboljša igralka Urša Mejač. Vseeno je slednji tokrat primat najboljše vzela Marija Ahačič Premrl, ki je nastop sklenila pri odličnih 566 kegljih, le kegelj manj pa je podrla Irena Mejač565. Poleg njiju je tokrat do točke prišla tudi Birgit Schoffmann. Pri domačinkah je najbolje odigrala P. Pečovnik – 549, ki je kljub izenačenem rezultatu proti Urši Mejač, osvojila točko zaradi osvojenih 2,5 set točk. Dekleta se v Nemčijo podajajo s solidno popotnico, so na četrtem mestu s 4 točkami, toliko jih ima tudi drugi Brest in tretji Triglav.

Visok poraz je tokrat doživela druga ekipa, ki ni imela odgovora za razpoložene igralce Adergasa. Le-ti so že v samem štartu pritisnili in povedli z 2:0, odličen nastop pa je uspel I. Kepicu, ki je končal pri kar 605 kegljih. Naš najboljši igralec je bil ponovno Jože Klofutar, ki je s 552 keglji izgubil prav proti omenjenemu Kepicu. Častno točko je ekipi priboril Anže Starman, ki je bil kljub manj podrtim kegljem od nasprotnika (491:497) uspešnejši pri zbiranju set točk, saj je zmagal s 3:1. Fantje bodo prvo pavzo pričakali na 9. mestu z dvema točkama.

REZULTATI 3. KROG

LESTVICE PO 3. KROGU