2. krog državne lige – Debi na domačem kegljišču neuspešen le za 2. ekipo

V 2. krogu so vse naše ekipe igrale na domačem terenu, zato smo se vsekakor nadejali zmag in novih točk.

Prva moška ekipa je proti Konjičanom, ki so se vrnili v elitno druščino, dolgo časa zaostajala in tekmo v svoj prid preobrnila šele v zaključku tekme. Že v prvi rundi so namreč gostje močno napadli in prek F. Kirbiša, ki je končal pri 605 kegljih prešli v vodstvo z 0:2 in si nabrali 47 kegljev prednosti. Našima fantoma je v drugi rundi uspelo zmanjšati razliko v kegljih na znosnih 31, Jernej Kopač pa je s 594 keglji poskrbel tudi za prvo točko na tekmi. Gostje so popoln mrk doživeli v zadnji rundi, v kateri sta Davor Sobočan s 584 in Blaž Čerin s 610 keglji s suverenima zmagama goste zavila v črno, saj je prednost na koncu znaša več kot 100 kegljev.

Visoko zmago po kegljih so slavila tudi dekleta, ki so Trebnje ugnale za cca. 170 kegljev. So pa bila nezbrana v dvobojih, saj so si z nasprotnicami razdelili po 3 točke. Za našo ekipo so jih osvojile Irena Mejač s 565, Marija Ahačič Premrl s 568 in Urša Mejač s 569 keglji. Preostala naša dekleta so zelo tesno izgubila svoje dvoboje (za 3, 7 in 20 kegljev), kar je škoda, saj bodo po 18. krogih v boju za vrh mogoče odločale tudi te točke. Pri gostjah ni bilo razpoložene igralke, saj so najvišje posegle po 516 kegljih.

Neuspešno so v 2. krogu igrali naši tretjeligaši, ki imajo kar nekaj težav s sestavo ekipe. Čeprav smo po 1/3 še vodili, saj je Jože Klofutar s 568 keglji poskrbel za točko in ekipo popeljal v prednost 25-ih kegljev, pa je le ta začela počasi kopneti. Gostje se sicer niso in niso odlepili vse do zadnje runde, ko je ponesrečen nastop domačega igralca odnesel željo po zmagi. Blizu točke sta bila oba Potočnika, Jernej in Luka, pohvalno pa je odigral tudi mladi Anže Starman516.

REZULTATI 2. KROG

LESTVICE PO 2. KROGU