1. krog državne lige – Prva ekipa v Mariboru presenetila favorizirani Konstruktor

Tako, pa se je začelo. Ligaško tekmovanje je v tem vikendu doživelo začetek, ki so ga naše ekipe dokaj dobro preživele.

Člani prve moške ekipe so v Mariboru ugnali KK Konstruktor, ki velja za enega izmed favoritov v tej sezoni. Celotna tekma je bila izredno izenačena in napeta, saj so domačini po prvi rundi vodili z 2:1, prednost v kegljih pa je imela naša trojica, ki je podrla kegelj več. Čeprav je točko izgubil le za kegelj, je odlično tekmo odigral Jernej Kopač, ki je bil s 579 keglji naš najboljši posameznik. Točko je v tej rundi ekipi priboril Grega Bajželj s 570 keglji. V nadaljevanju sta do točk prišla še Blaž Čerin in Davor Sobočan, ki je tekmo zaključil pri 573 kegljih, naši fantje pa so dodobra izkoristili priložnost, ki jim jo je ponudil Sandi Sajko, saj mu na tekmi enostavno nič ni steklo. Pri domačih je bil najboljši Timi Jurančič s 588 keglji. Sezono je pomembno začeti z zmago, če pa premagaš še konkurenta na domačem terenu je začetek še toliko slajši. V naslednjem vikendu čaka našo ekipo dvojni program, v soboto v Tržič prihajajo Konjice s Francem Kirbišem na čelu, v nedeljo pa ekipo čaka neugodno gostovanje v Litiji.

Le enajst kegljev je od zmage ločilo naša dekleta, ki na gostovanju v Kopru niso uspela streti domačink, čeprav je bil štart zelo dober, ekipa je vodila z 2:0 in prednostjo 22 kegljev, za točki pa zaslužni Irena Mejač s 547 in Marija Ahačič Premrl s 544 keglji. Domačinke so v drugi izmeni uprizorile preobrat, saj sta obe domači igralki zmagali, podrli pa 50 kegljev več od naših dveh in tekma je naposled postala zelo zanimiva. V zadnji rundi je odlično odigrala Urša Mejač, ki je bila s 584 keglji daleč pred vsemi, a ji kljub vsemu ni uspelo tehtnice nagniti na našo stran, saj je najboljša domačinka Leila Lisjak (552) uspela zadržati minimalno razliko. Škoda je prvih dveh točk, kljub vsemu pa se v prihodnjem vikendu nadejamo uspeha. V soboto v Tržič pridejo Trebanjke, v nedeljo se punce odpravljajo v goste k Impolu.

Nekoliko lažje od pričakovanj je slavila tudi druga moška ekipa in sicer v Kopru. V prvi rundi sta si ekipi razdelili točki, nekaj kegljev več pa je podrla naša dvojica. Tudi v drugi rundi sta bili ekipi solidarni, saj je rezultat znašal 2:2, prednost v kegljih pa je iz 6 zrasla na 17 kegljev v našo korist. Točko je poleg Filipa Praprotnika (525) v prvi rundi, osvojil tudi Jože Klofutar s 544 keglji. Zadnja tretjina je ponovno prinesla izenačenost, rezultat se je tako poravnal tudi pri 3:3, so pa po zaslugi Luke Potočnika, ki je bil s 578 keglji daleč najboljši igralec tekme, uspešnejši naši fantje. V 2. krogu bodo naši fantje doma pričakali ekipo ljubljanske Iskre.