Prestopni rok 2016

V letošnjem prestopnem roku smo bili v našem klubu zelo aktivni, saj smo okrepili obe prvoligaški ekipi (moško in žensko). V naš klub se iz vrst kranjskega Triglava selita lanskoletni najboljši igralec lige (po povprečju) Davor Sobočan in Gregor Bajželj. Tržiška ekipa bo tako v sezoni 2016/2017 imela najmočnejšo zasedbo v zgodovini kluba, zato so tudi cilji ekipe pričakovano precej visoki.

V žensko ekipo se je iz Jesenic preselila Anja Grilc Jeršin, ki je doslej tekmovala kot rekreativka, a nanizala že precej lepih rezultatov, zato bo vsekakor prava okrepitev v naši mladi ekipi, kjer se najmlajše igralke še kalijo. Tudi ženska ekipa bo imela v prihajajoči sezoni ponovno velike ambicije, kar pomeni vsaj ponovitev 4. mesta, če ne celo kaj več.

Po dolgih letih se od našega kluba poslavlja Dušan Eržen, ki bo kegljaško pot nadaljeval v Ljubljani pri Slaviji Štojs. Duletu želimo še obilo odličnih kegljaških rezultatov in se mu na tem mestu zahvaljujemo za vse kar je storil za naš klub, DUŠAN HVALA!

Letošnji prestopni rok je bil sicer eden izmed najbolj zanimivih v zadnjih letih, saj so bili po finančnih težavah pri aktualnem prvaku Triglavu, na voljo vsi igralci, ki so v Kranj prinesli naslov prvakov. Poleg naše ekipe so se dodobra okrepili v Kamniku (Lužan in Prosen), pa v Mariboru (Sajko, Blaž, zapustil jih je prvi igralec F. Kirbiš) in Gorica (Gostinčar, Bortek), svoj lonček pa je pristavil tudi hrastniški Enemon, ki je v svoje vrste pripeljal Hočevarja, Pajniča, Papića in Hribarja. Pri ženskah je bilo precej manj ”vroče”, najbolj dejavni so bili v Celju, kjer so zamenjavo za E. Sajko (odhaja v Avstrijo) našli v A. Ulaga in P. Bizjak.

Čaka nas zanimiva ligaška sezona, ki bo mogoče le ena izmed najbolj izenačenih, zato bi bilo nehvaležno karkoli napovedovati. Vprašanje se poraja le o izpadu, kjer bo Triglav po razprodaji težko obstal v ligi, a upanje umira zadnje. Pri ženskah se bodo bržkone za vrh spet borili v Celju, Cerknici, Kranju ter Tržiču. Zanimivo pa bo seveda tudi pri repu razpredelnice, a vse se bo pokazalo že v uvodnih parih krogih.

TABELA PRESTOPOV 2016

KZS je sicer pripravila tudi že okvirni razpored za ligo, ki se začne 17.9. Naše ekipe bodo na uvodu gostovale, dekleta in 2. ekipa v Kopru pri Adriji, prvoligaški pa takoj odhajajo na težko gostovanje v Maribor.