XVIII. mladinsko SVETOVNO PRVENSTVO & VI. posamezno člansko SVETOVNO PRVENSTVO – NOVIGRAD/HRVAŠKA

Iz svetovnega prvenstva, ki je letos potekalo v bližnjem Novigradu na Hrvaškem smo tudi letos prinesli medaljo, zanjo je zaslužen Blaž Čerin, ki je v posamični konkurenci osvojil 3. mesto, za kar je moral podreti kar 663 kegljev. Zelo blizu medalje je bil tudi v kombinacijskem seštevku (nastop iz ekipnega dela + finale posamezno), a ga je za le 2 keglja prehitel nemški igralec. Blaž je Slovenijo zastopal tudi v ekipni tekmi, kjer je bil s 625 keglji naš najboljši igralec, a imel premalo podpore od ostalih soigralcev, ki so to tekmo zaključili na slabem 8. mestu. Tudi v tandem dvojicah je bila medalja že na vidiku, a sta imela madžarska igralca v dodatnih metih več sreče in Blaž se je skupaj s Timijem Jurančičem zaustavil tik pred zmagovalnim odrom. Vseeno je to eno boljših prvenstev za Blaža, ki je srebrni in bronasti medalji iz Bautzna (2012) dodal še en bron.

Slabše od pričakovanj je prvenstvo odigrala Urša, ki je na ekipni tekmi podrla 560 kegljev, dekleta pa so to tekmo zaključila na solidnem 5. mestu, do medalje je zmanjkalo zgolj 48 kegljev. Urši ta rezultat ni zadoščal za uvrstitev v finale posameznic (zmanjkali so 4 keglji), zato je dobila priložnost v sprintu, kjer pa je izpadla že v 1. krogu. Urša je tako v mladinski konkurenci osvojila 2 bronasti ekipni medalji, v zbirko pa je dodala še srebrno iz svetovnega pokala posamezno.

Na članskem posameznem prvenstvu je debitirala Irena, ki je v ”kvalifikacijah” podrla 586 in za 6 kegljev zaostala za 32-erico, ki si je priborila nadaljevanje. Vseeno si Irena zasluži čestitke za debi, tako bo na prihodnjih prvenstev že precej lažje, saj je letos pridobila prepotrebne izkušnje. Selektor L. Gobec ji je zaradi dobrega nastopa omogočil še nastop v tandem mix dvojicah, kjer pa z Urošem Stoklasom nista preživela 1. kroga.

Vse rezultate si lahko pogledate na spletni strani mednarodne kegljaške zveze:

ČLANSKO SP

MLADINSKO U23 SP