Državno prvenstvo U23 POSAMEZNO & KOMBINACIJA FINALE – Blaž zlat in srebrn, Urša do brona!

Za nami je tudi finalni nastop najboljših mladincev in mladink, ki so se za štiri komplete medalj pomerili v Kranju. Zelo uspešna sta bila tudi naša finalista, ki sta osvojila kar 3 medalje.

V posamezni konkurenci je B. Čerin s 603 keglji osvojil srebrno medaljo in s tem naslov državnega podprvaka. Boljši od njega je bil le Mariborčan T. Jurančič, ki je do naslova prišel s 618 keglji, bron pa je osvojil N. Ocepek iz Zagorja s 588 keglji.

Pri dekletih je državna prvakinja postala P. Bizjak, ki igra za KK Ceršak, za naslov ji je zadoščalo 588 kegljev. 2. mesto je osvojila N. Radelj iz Trebnjega – 557, tretjega mesta in bronaste medalje pa se je veselila U. Mejač, ki je nastop končala pri 554 kegljih.

V kombinaciji (seštevek 3 nastopov) je pri fantih gladko zmagal B. Čerin s 1857 keglji. Drugo mesto je osvojil T. Jurančič, ki je za njim zaostal za 29 kegljev, še eno bronasto medaljo pa je tudi tu osvojil N. Ocepek.

Pri dekletih je bilo vsaj na vrhu precej bolj izenačeno, naslova prvakinje se je naposled le veselila igralka KK Triglav, A. Forštnarič s 1738 keglji. Tudi tu je bila srebrna N. Radelj, ki je bila za zlato prekratka za 14 kegljev, do tretjega mesta pa se je z odličnim posamičnim nastopom prebila P. Bizjak, ki je končala pri 1710 kegljih. U. Mejač je v tej konkurenci žal končala na nehvaležnem 4. mestu s 1665 keglji.

REZULTATI POSAMEZNO – MLADINCI IN MLADINKE

REZULTATI KOMBINACIJA – MLADINCI

REZULTATI KOMBINACIJA – MLADINKE