18. krog državne lige – Zadnji krog neuspešen, a cilji doseženi, Irena Mejač najboljša igralka 1.A lige za ženske

Končano je ligaško tekmovanje za sezono 2015/2016, v katerem so naše ekipe zmagovale in bile tik pod vrhom, za nekatere pa je bilo tudi že zelo kritično, kar se tiče obstanka v ligi. 1. moška ekipa je po slabem jesenskem delu, v drugi polovici prestavila kar nekaj prestav višja in bila celo med boljšimi ekipami po številu zbranih točk. Dekleta so vseskozi bila v boju tudi za naslov podprvakinj, a je za zadnji dve tekmi zmanjkalo moči, medtem ko so tretjeligaši pravtako v finišu izgubili bronasto medaljo.

1. ekipa se je na zadnje gostovanje odpravila v Postojno in zopet presegla mejo 3500 kegljev, za kar so najbolj zaslužni B. Čerin s 654, J. Mejač s 618 in B. Žvanut s 606 keglji. Vsi trije so ekipi seveda prinesli točko za zmago v dvoboju, žal pa je ponesrečen nastop J. Čerina + D. Eržena odnesel sanje o zmagi. Ekipa je v zaključku pokazala 3 izjemno dobre predstave, s katerimi bi bili precej bolj konkurenčni kot s tistimi v prvem delu tekmovanja. Cilj je dosežen, obstanek je zaslužen, v naslednjo sezono pa bo potrebno štartati bolj hrabro in bolj pripravljeno.

Tudi dekleta so zadnjo tekmo odigrala v Postojni, kamor pa so odpotovala precej oslabljena, saj so se proti domačinkam zoperstavile brez najboljše igralke I. Mejač in B. Schoffmann. Vseeno je bila tekma do zadnje runde povsem odprta, saj je bil izid 2:2, zaostanek v kegljih pa je znašal pičla 2 keglja. Tokrat je najbolje odigrala M. Ahačič Premrl, ki se je zaustavila pri 568 kegljih, odličen dosežek je uspel tudi M. Rajakovič, ki je bila s 545 keglji druga najboljša. Pohvale si zasluži tudi E. Zajc, za katero je bila to edina tekma v sezoni, podrla pa je 543 kegljev in za las izgubila točko. Če je moška ekipa letos igrala na precej nižjem nivoju kot smo je bili vajeni v zadnjih letih, pa so nivo močno dvignila dekleta, ki se bodo po letu 2011 (Skopje) ponovno preizkusila na NBC pokalu v Nemčiji. Veseli pa predvsem dejstvo, da je ekipa sestavljena iz samih mladih igralk, ki bodo tako še dolga leta lahko napadala vrh slovenskega kegljanja. Omenimo še, da je I. Mejač najboljša igralka v povprečju za to sezono!

Druga ekipa je zadnje gostovanje opravila v Kamniku in nesrečno izgubila za 4 keglje, vseeno pa jim tudi zmaga ne bi pomagala v boju za bron, saj bi namesto petega, zasedli le četrto mesto. Ponovno je bil najboljši mož J. Klofutar s 554 keglji, ki je kot kaže prava okrepitev za to ekipo, saj je vrhunsko odigral vseh 9 tekem v drugem delu. Zelo dobro je tokrat odigral še mladi L. Potočnik548.

REZULTATI 18. KROG

LESTVICE