17. krog državne lige – 1. ekipa z najboljšim letošnjim dosežkom deklasirala Brest

Za nami so tudi že zadnje domače tekme za naše ekipe, saj bodo v zadnjem 18. krogu vse odšle v goste in tako zaključile z letošnjim ligaškim tekmovanjem.

Prva ekipa je končno odigrala tekmo na visokem nivoju in prvič v sezoni presegla 3500 kegljev. Rezultat bi bil lahko še precej višji, če bi malo bolje odigral še prvi par. Suverena zmaga nad cerkniškim Brestom vseeno ni bila niti malo vprašljiva, saj se je ekipa že po prvi rundi znašla v vodstvu za 40 kegljev ob izidu 1:1. Sledil je odličen nastop preostale četverice, ki je skupaj podrla kar 2420 kegljev (povprečje 605 na igralca), blestel je B. Čerin s 623 keglji, prek 600-tice pa sta zmogla še J. Čerin 606 in B. Žvanut 604. S to zmago so fantje dokončno odpisali Kočevje, ki se torej ekspresno vrača v 1.B ligo, na zadnji tekmi v Postojni pa bodo lovili 8. mesto.

Dekleta so na derbiju proti Cerkničankam izgubila in se tako poslovila od upov na naslov podprvakinj. Vseeno bo 4. mesto izjemen uspeh naše mlade ekipe, ki se bo tako po 5 letih ponovno udeležila NBC pokala. Začetek tekme je bil sicer precej obetaven, saj je I. Mejač s 570 keglji ekipi priborila nekaj kegljev zaloge. Vseeno so gostje prišle do izenačenega rezultata 1:1, vodstvo v kegljih pa je pripadalo našim (+30). V drugi izmeni sta obe naši izgubili, Birgit za zgolj 3 keglje in tehtnica se je močno nagnila na stran nasprotnic – 1:3 in 29 kegljev prednosti za Brest. V zadnji rundi je izjemno odigrala U. Mejač, ki je bila s 592 keglji najboljša na tekmi, a je imela premalo ”supporta” od soigralke, zelo dobro pa se jo je držala še L. Stevanič, ki je bila najboljša pri gostujoči ekipi s 576 keglji. Poraz ni tragičen, saj so si dekleta že prej zagotovila vsaj 4. mesto, kjer bodo bržkone tudi končala sezono. V zadnjem krogu bodo gostovala v Postojni.

Novo pomembno zmago je dosegla tudi druga ekipa, ki ni imela večjih težav s tretjo ekipo Triglava, pa čeprav so Kranjčani na lestvici pred našimi fanti. Kot ponavadi sta tekmo pričela oba Jožeta in bila tokrat naša najboljša igralca, ekipi pa sta priborila kar lepo prednost 1,5:0,5 in 33 kegljev prednosti. J. Klofutar je končal pri 550, J. Košir pa pri 538 kegljih. Da bo zmaga ostala doma, je bilo jasno po koncu drugega dela, ko sta oba naša osvojila točki, prednost pa je narasla na 76 kegljev. V zadnjem bloku sta naša igralca ubranila napad gostov in izgubila le 3 keglje ter tekmo pripeljala do uspešnega zaključka. V zadnjem 18. krogu bodo naši fantje gostovali v Kamniku pri neposrednih konkurentih za končno 3. mesto. Naša ekipa bi v primeru zmage bržkone končala na tem mestu, saj se Kranjskogorci podajajo na gostovanje v Kranj.

REZULTATI 17. KROG

LESTVICE PO 17. KROGU