16. krog državne lige – Ženska ekipa bo v zadnjih 2 tekmah naskakovala naslov državnih podprvakinj

V 16. krogu sta obe moški ekipi v gosteh izgubili, prijetno pa so presenetila dekleta, ki so v Kranju precej lažje od pričakovanj osvojila ”Triglav”.

Moška ekipa je pravtako gostovala v Kranju in proti letos izjemnim Kranjčanom, ni pričakovala kaj več od poraza. Le-ta bi bil sicer lahko precej nižji, saj sta bila B. Čerin s 565 in J. Mejač s 561 keglji najboljša igralca naših, a sta vseeno ostala brez osvojene točke. To je osvojil J. Čerin, ki je ugnal najslabšega domačina. Fantje bodo v naslednjem krogu še zadnjič letos igrali doma, v goste pa prihaja cerkniški Brest, ki se še vedno bori za končno 4. mesto, kar bi jim posledično prineslo uvrstitev na NBC pokal. Kljub ”boljšemu” nasprotniku imajo precej možnosti za uspeh tudi naši fantje,  z zmago pa si tudi dokončno zagotovili obstanek med elito.

Dekleta so v drugem delu neusmiljena, saj si visoke zmage in odlični ekipni, pa tudi posamični dosežki kar sledijo. Po dolgih letih je ekipa v Kranju dosegla zmago in to v najboljšem možnem trenutku. Za prvi šok na tribunah kranjskega kegljišča sta poskrbeli izjemna I. Mejač622 kegljev! in M. Ahačič Premrl s 553 keglji, ki sta ekipo povedli v visoko vodstvo 2:0, zaloga kegljev pa je predvsem po Irenini zaslugi znašala kar 131 kegljev. V preostalih dveh rundah sta si ekipi razdelili točki, prednost v kegljih pa je še vedno naraščala, saj je odlično odigrala še U. Mejač588. Domačinke so tako ostale brez odgovora in se predčasno vdale v usodo. Že naslednjo soboto bo v Tržiču derbi kroga, saj v goste prihajajo Cerkničanke, ki so po svoji pa tudi zaslugi naših igralk, sedaj skočile na 2. mesto, medtem ko so naša dekleta tretja. V preostalih 2 krogih se obeta ogorčen troboj Bresta, Ljubelja in Triglava za naslov državnih podprvakinj, saj so vse ekipe pri 22 točkah.

Tretjeligaši se iz gostovanja na Jesenicah vračajo praznih rok, pa čeprav so bili pred zadnjo rundo še v minimalnem vodstvu. Domačina sta nato tehtnico le nagnila na domačo stran in točke so ostale v Kr. Gori. Nov odličen dosežek je uspel J. Klofutarju, ki je bil s 583 keglji spet naš najboljši mož. Poleg njega je točko za naše osvojil še A. Haler, pri domačih pa sta bila odločilna nastopa D. Juka, ki je podrl 567 kegljev in D. Geršaka, ki je končal pri keglju manj. Fantje so sedaj padli na 5. mesto, a z realnimi možnostmi za 3. mesto, saj ima Calcit le točko več, v zadnjem 18. krogu pa se bosta ta dva nasprotnika pomerila še med sabo. Še prej bodo naši morali premagati Triglav 3, s katerim se bodo udarili v nedeljo dopoldan.

REZULTATI 16. KROG

LESTVICE PO 16. KROGU