15. krog državne lige – Pomembne zmage vseh treh ekip

15. krog se je za naše ekipe končal na najlepši možen način, saj so vse tekmo končale kot zmagovalke in se močno približale zastavljenim ciljem.

Prva moška ekipa je tokrat gostila ekipo Gorice, kjer je v jesenskem delu za las izgubila, tokrat pa so prijateljem iz Goriške vrnili z enako mero in si zagotovili pomembno zmago v boju za obstanek. Za naše se je tekma pričela izvrstno, saj je ekipa povedla z 2:0 in si zagotovila še 69 kegljev prednosti, pomemben podatek pa je bil tudi ta, da je pri gostih že igral K. Manev, ki je seveda z naskokom najboljši igralec pri Gorici. Makedoncu se je nastop tokrat ponesrečil, saj ga je gladko ugnal J. Mejač s 588 keglji, ki je bil tokrat tudi najboljši domači igralec. Naša druga dvojica je imela precej več težav kot uvodna, saj sta oba izgubila točki, pa tudi skoraj vso zalogo kegljev, saj je prednost znašala le še 9 kegljev. Pri gostih je v tej rundi blestel D. Konec, ki je s 594 keglji prišel tudi do najboljšega izida te tekme. Za miren zaključek sta na koncu vendarle poskrbela oče in sin Čerin, pa čeprav tokrat nista odigrala svoje najboljše partije, vseeno pa sta njuna dosežka zadostovala za zmago, ki se je naposled ob kiksu Kočevja izkazala za ”jackpot”, saj so se fantje že skoraj zagotovo izvili iz krempljev 1.B lige.

Veliko bolj suvereno so odigrala dekleta, ki so proti sedaj že odpisani ljubljanski Ograjci slavila s skoraj 200 keglji prednosti. Ponovno je bil najboljši trio I. Mejač573, M. Ahačič Premrl561 in U. Mejač590, ki je skupaj slavil za točno 203 keglje. Pri gostjah je bila edina svetla točka zimzelena D. Sušnik, ki je nastop končala pri zavidljivih 560 kegljih. Dekleta so z 10 zmago v sezoni naredila ogromen skok proti vsaj NBC pokalu, saj morajo v preostalih 3 krogih osvojili le še 1 točko za potrditev uvrstitve med najboljše 4. Vseeno imajo naša dekleta še vedno možnosti tudi za 2. mesto in naslov državnih podprvakinj, a bo za to ”željo” jutri v Kranju potrebno premagati Triglav.

Ogorčen boj za tretje mesto čaka tudi našo drugo ekipo, ki je z novo zmago sedaj sama na tej poziciji, a ji sledijo Calcit in Adergas, ki jutri igrata med seboj in Kr. Gora, s katero se bodo naši fantje pomerili v naslednjem krogu. Za tokratno zmago nad koprsko Adrio je imel znova največ zaslug J. Klofutar, ki je po dolgih letih domačo tekmo zaključil pri več kot 600 podrtih kegljih, natančneje 609 in tako kar precej prestrašil gostje iz Obale. Kljub odličnemu dosežku pa je naša ekipa ob rezultatu 1:1, vodila le za 20 kegljev. V drugi rundi sta si ekipi pravtako razdelili točki, gostje pa so razliko še malenkost zmanjšali, tokrat na 16 kegljev. V finišu tekme sta precej bolje odigrala domača igralca, saj je Je. Čerin s 545 keglji ekipi priboril zadostno število kegljev za zmago. Jutri nas na Jesenicah tako čaka derbi kroga, naši pa bodo z enim očesom tudi v Kamniku, kjer bi bilo mogoče še najbolje če bi se tekmeca razšla z remijem (seveda ob predpostavki, da naši fantje slavijo proti Kr. Gori).

REZULTATI 15. KROG

LESTVICE