14. krog državne lige – Dekleta vse bližje uvrstitvi na NBC pokal

Ligaško tekmovanje se je že močno prevesilo v zadnjo tretjino, zato tekme postajajo težke, izčrpajoče, a je poleg tega prisotnega tudi precej adrenalina in želje po zmagoslavju. Obe prvoligaški ekipi sta se tokrat odpravili na gostovanji, moški v Litijo, ženske pa v Sl. Bistrico.

Fantje so se proti Litiji dostojno upirali, tekmo pa izgubili že v prvi rundi, ko je domačin K. Ivančič podrl kar 647 in svoji ekipi priboril kar 107 kegljev zaloge. To se je izkazalo kot odločilno, saj je bila končna prednost zmagovalcev 109 kegljev. Še enkrat več je bilo jasno videti, da z rezultati pod 550, v prvi ligi pač ni mogoče slaviti – predvsem ne na kegljiščih, kjer dobro pada. Pri naših je bila najboljša trojica tokrat B. Čerin596, J. Mejač588 in J. Kopač586, vsi trije so tudi premagali svoje nasprotnike in prav zaradi znosnega poraza (5:3) smo na lestvici sedaj prehiteli Kočevje, ki ima sedaj slabšo ”gol diferenco” (-39 : – 44). V preostalih štirih krogih bi nam domači zmagi nad Gorico in Brestom skoraj zagotovo prinesli obstanek v ligi.

Blizu izpolnitve zastavljenega cilja pa so tudi dekleta, ki so proti Impolu slavile visoko in zanesljivo zmago. Že ničkolikokrat so glavnino dela opravile izkušene igralke I. Mejač583, U. Mejač567 in M. Ahačič Premrl546, tako da je bilo preostali trojici precej lažje. Pred zadnjimi 4 krogi so dekleta na 4. mestu z enakim izkupičkom kot tretji Brest, za drugim Triglavom pa naše zaostajajo za zgolj 2 točki. Prednost pred zasledovalkami je narasla na 3 oz. 4 točke, v prihodnjem 15. krogu pa na domačem terenu pričakujemo Ograjco, ki se krčevito bori za obstanek v ligi, zato je tekmo potrebno vzeti resno in pod streho pospraviti novi 2 točki, ki bi znali biti že odločilni za potrditev evropske jeseni.

Druga ekipa je tokrat v Cerknici naletela na izredno razpoloženo ekipo Pivke, ki se lahko pohvali z odličnim ekipnim rezultatom. Domačini so že v prvi rundi močno pritisnili in si prek V. Gombača, ki je bil s 624 keglji najboljši igralec tekme, nabrali kar 134 kegljev prednosti. Poleg njega je odlično odigral še mladi D. Pašić – 573. V drugi rundi sta naša uspela razliko malenkost zmanjšati, za pičlih 13 kegljev. A. Haler je kljub kopici zgrešenih metov končal pri lepih 570 kegljih, osvojil pa je tudi točko za ekipo. V zadnji izmeni je malenkost bolje odigral še M. Jekler, ki je končal pri 574 kegljih, ekipi pa v napetem obračunu proti nasprotniku priboril še 2 točko. Fantje ostajajo na visokem 4. mestu in imajo le točko zaostanka za Kr. Goro, ki je tretja.

REZULTATI 14. KROG

LESTVICA