13. krog državne lige – Zmagoslavje vseh treh ekip

13. kolo nam je prineslo tri zmage, za obe prvoligaški ekipi sta bili to tudi izjemno pomembni zmagi v boju za obstanek oz. boju za uvrstitev v evropske pokale. Druga ekipa je prijetno presenetila v Kranju, saj je gladko ugnala domači Adergas.

Prva ekipa je po dobri igri v prejšnjem krogu proti Kamniku, tokrat prikazala še boljšo predstavo in z najboljšim letošnjim dosežkom – 3488 ugnala goste iz Hrastnika. Začetek ni bil najbolj obetaven, saj sta oba naša izgubila točki, pridelala pa tudi 47 kegljev zaostanka. Sledil je preobrat, saj je J. Čerin z novo odlično predstavo – 603, sam pokril ves zaostanek, nekaj več kot 20 kegljev prednosti pa je nato na sosednjih stezah priigral B. Žvanut, ki je končno zaigral na nivoju, ki se ga od okrepitve zimskega prestopnega roka pričakuje. Gostje so ponovno pritisnili v prvih dveh setih zadnje runde, saj sta oba naša igralca že zaostajala z 0:2 v setih. Zgodil se je še preobrat št. 2 na tekmi, B. Čerin in J. Mejač, ki sta končala pri 599 kegljih sta prestavila v šesto prestavo in rezultat v set točkah izenačila na 2, od svojih nasprotnikov pa sta bila naposled boljša po številu podrtih kegljev. Pri gostih je najboljšo predstavo tokrat prikazal G. Skalicky s 597 keglji. Fantje so s to zmago ujeli Kočevje pri 6 točkah, so pa slednji še vedno pred našimi saj imajo boljšo ”gol diferenco” (-36 : – 37).

Na ženski tekmi je bilo precej manj stresno, naša dekleta so tekmo nadzorovala od začetka do samega konca in slavila s prednostjo več kot 100 kegljev. M. Ahačič Premrl s 570 in I. Mejač s 558 keglji sta ekipo popeljali v suvereno vodstvo z 2:0, razlika pa je znašala preko 110 kegljev. V drugi rundi je svojo nalogo opravila še U. Mejač, ki je s 554 keglji osvojila tretjo točko za naše, dekleti pa sta izgubili le 9 kegljev, zato je bila prednost še vedno višja od 100 kegljev. V zadnji rundi sta si ekipi ponovno razdelili točki, naši dve igralki pa sta pridelali še nekaj kegljev + in slavje se je pričelo. Pri gostujoči ekipi je bila pričakovano najboljša K. Jurančič, tokrat je podrla 537 kegljev. Dekleta še vedno zasedajo 4. mesto in imajo točko prednosti pred zasledovalkami iz Postojne. Razlika do drugouvrščenega Triglava pa pravtako ni neulovljiva, saj znaša zgolj 2 točki.

V Kranju smo bili priča tekmi, kjer sta se tekmeca izmenjevala v vodstvu. Naša posadko je v uvodu tekme odlično vodil mladi L. Potočnik, ki je podrl kar 580 kegljev in tako postal tudi najboljši igralec kroga v 3. slovenski ligi. Ekipa je tako pred nadaljevanjem vodila z 0:2 in lepo zalogo kegljev, + 70. Nato pa mrk, ki so ga domači igralci izkoristili v popolnosti. Rezultat so izenačili na 2:2, prednost naših pa pretvorili v -47 in kar naenkrat so bili domačini bližje končnemu uspehu. Vseeno je bil to račun brez krčmarja, saj sta tako J. Albreht 528 kot J. Klofutar 550 premagala svoja nasprotnika in z osvojenima točkama ekipi priborila vsaj neodločen izid. Domačinom ni uspelo zdržati pritiska, sledil je tudi rezultatski kiks enega izmed igralcev in naši so zmagali za 37 kegljev. 5 krogov pred koncem je ekipa na 4. mestu, s Kr. Goro in Kamnikom pa se bo borila za končno 3. mesto.

REZULTATI 13. KROG

LESTVICE