12. krog državne lige – 2. ekipa odpihnila Medvode

V 12. krogu so naše ekipe znova igrale na domačem terenu, žal pa je bila uspešna le druga ekipa, ki je z maksimalnim izidom ugnala goste iz Medvod. Prva ekipa je prikazala drugo najboljšo predstavo v tej sezoni, kar pa vseeno ni bilo dovolj za presenečenje nad favoriziranim Kamnikom. Boleč poraz so doživele tudi članice ženske ekipe, za katere je bila pravtako usodna ekipa iz Kamnika.

Prvoligaši so doma že večkrat kar precej namučili močnejše nasprotnike (v jesenskem delu se je za las rešil Triglav), tokrat je celo kožo odnesel Calcit Kamnik. Z malo večjo bero zbranosti bi ekipa lahko iz tekme odnesla točko za remi. Na tokratni tekmi so kar trije igralci presegli 600 kegljev in prav vsi so bili tudi uspešni od svojih nasprotnikov, žal pa je bil učinek preostale trojice preslab in zaostanek nad izjemno homogenimi nasprotniki je na koncu znašal prek 100 kegljev. Vnovič je bil najboljši B. Čerin s 616 keglji, sledila sta mu še J. Čerin s 603 in J. Mejač s 600 keglji. Pri gostih je blestel M. Oman, ki se je zaustavil šele pri 624 kegljih, na točno 600-tici pa se je ustavil še D. Hafnar. Tokratna ekipna predstava je prav gotovo dokaz, da so fantje zmožni na preostalih 3 domačih tekmah (Enemon, Gorica in Brest) vselej slaviti.

Tudi dekleta so naletela na razpoložene nasprotnice in ostale brez pomembnih točk v boju za NBC pokal. Do točk in najboljših rezultatov sta tokrat prišli I. Mejač s 563 in B. Schoffmann s 548 keglji, razlog za visoko razliko v kegljih pa gre prav gotovo iskati v malo slabših nastopih U. Mejač in M. Ahačič Premrl. Pri gostjah je blestela I. Koprivc, ki je s 614 keglji postavila tudi rezultat tega kroga. Precejšnjo razliko pa je svojemu klubu priborila še N. Živkovič s 562 keglji. Priložnost za popravni izpit bodo imela dekleta že v naslednjem krogu, ko se bodo pravtako na domačem terenu pomerila z Miklavžem.

Suvereno je do novega para točk prišla druga ekipa, ki gostom ni dopustila niti ene točke. Na tekmi je najbolj izstopal izkušeni J. Klofutar, ki se je zaustavil šele pri 587 kegljih in svoji ekipi precej olajšal delo. Preostala peterica je bila zelo izenačena, saj je bila razlika med drugim in šestim igralcem zgolj 13 kegljev. Pri gostujoči posadki je še najbolje odigral S. Markotič – 544, ki pa je imel za nasprotnika prav že omenjenega Klofutarja. Ekipa se bo v preostalih 6 krogih še naprej borila za uvrstitev na 3. mesto, saj se bosta za napredovanje v višjo ligo udarila Slavija Štojs ter Triglav 3.

REZULTATI 12. KROG

LESTVICE