11. krog državne lige – Odlična predstava deklet v Mariboru

Če sta prejšnji teden slavili obe moški ekipi in je ženska izgubila, je bilo tokrat ravno obratno. Nova odlična predstava naših deklet je prinesla visoko zmago, fantje pa so še enkrat več razočarali, saj jih je domači Konstruktor premagal z maksimalnim rezultatom. Tretjeligaši so se v Ljubljani zelo dobro upirali Sl. Štojs, ki je edina ekipa v slovenskih ligah, ki še ni oddala točke.

V Mariboru smo bili priča eni najslabših predstav naših fantov, saj so jih domačini dobesedno deklasirali. Mariborčani so tekmo odigrali vrhunsko, medtem ko pri naših ni bilo razigranega tekmovalca. Do najboljšega rezultata je znova prišel B. Čerin, ki pa je bil s 551 keglji vseeno daleč od točke. Pri domači zasedbi je znova blestel L. Sajko s 600 keglji, sledil mu je T. Jurančič s 588, preostali pa so končali pri 584, 583, 571 in 568. Skoraj 3500 podrtih kegljev bi bil prav gotovo velik zalogaj tudi za letos odlični ekipi Triglava in Kamnika.

Podobno sliko smo spremljali na ženski tekmi, le da so tokrat glavno vlogo imele naše igralke. Kar pet rezultatov od 548 do 557 je seveda dovolj velik razlog, da so naše do zmage prišle z lahkoto. Brez točke je ostala le M. Vengar, ki ji mariborsko kegljišče tokrat ni bilo pisano na kožo. Najboljša tokrat Irena s 557 keglji, pri 550 pa sta končali Marija in Birgit.

Fantje so v Ljubljani začeli rezervirano, domačini so prišli v visoko vodstvo 3:0 in za 90 kegljev, pa čeprav je K. Pančur končal pri lepih 548 kegljih, a naletel na tokrat odličnega T. Štularja, ki je s 585 keglji postavil rezultat srečanja. Sledil je odličen nastop J. Klofutarja, ki se je ustavil šele pri 561 kegljih in L. Potočnika s 549 keglji in prednost v kegljih je začela vztrajno kopneti. Vseeno je na koncu zmanjkalo moči in sreče, saj se je vodji ekipe Jerneju nastop ponesrečil, kljub menjavi pa se ni izšlo.

REZULTATI 11. KROG

LESTVICE