10. krog državne lige – Pomembna zmaga fantov v boju za obstanek

Po zimskem premoru se je s tekmami 10. kroga nadaljevalo letošnje ligaško tekmovanje. Vse naše ekipe so drugi del odprle na domačem terenu, praznih rok pa so tokrat ostala le dekleta, ki so izgubila proti Celjankam.

Prva moška ekipa je kljub povprečni predstavi prišla do dokaj zanesljive zmage nad Kočevjem, pa čeprav bi bila razlika tudi precej višja. Precej dela je opravil že prvi par, saj sta J. Mejač s 579 in J. Čerin s 558 keglji, ekipo povedla v vodstvo z 2:0, pridelala pa skoraj 100 kegljev prednosti. Sledilo je slabše nadaljevanje, saj so gostje tekmo poravnali na 2:2, prednost skoraj 100 kegljev pa je skopnela za polovico. Kljub vsemu je tekmo v zadnji rundi v svoje roke vzel B. Čerin in z rezultatom kroga – 630, poskrbel za veselje na kegljišču. Pri gostih velja omeniti B. Vertlja, ki je bil s 576 keglji daleč najboljši posameznik iz gostujoče ekipe.

Dekleta so bila proti favoriziranim Celjankam tokrat nemočna, saj je njihova najboljša trojica presegla mejo 600 kegljev in razlika v kegljih je hitro narasla na neulovljivo. Edino točko je v prvi rundi priborila I. Mejač, kateri je 562 kegljev zadoščalo za zmago. Sledil je še dober nastop M. Ahačič-Premrl554 in pa U. Mejač581, ki pa je ostala brez točke, saj je gostujoči strateg nanjo postavil najboljšo igralko B. Fidel. Slednja je končala pri 602 kegljih, pravtoliko jih je podrla tudi A. Kozmus, največ pa tokrat E. Sajko s 611.

Uspešno je v drugi del štartala tudi druga moška ekipa, ki je težje od pričakovanj ugnala goste iz Škofje Loke. Na tej tekmi smo bili priča izenačenim obračunom, kar potrdi tudi končni rezultat v osvojenih set točkah, bilo je 12:12. Ekipi sta si v vsaki rundi izmenjali po 1 točko, razliko v kegljih pa sta pri naših ustvarila J. Klofutar536 in M. Jekler, ki je bil s 544 keglji tudi najboljši mož na tekmi. Pohvale si zasluži tudi K. Pančur542, ki je za ekipo priboril pomembno točko, saj bi se tekma lahko končala tudi z 4:4.

REZULTATI 10. KROG

LESTVICE