Državno prvenstvo U18 posamezno in kombinacija – Trije naši v finalu

Premor v ligi je KZS izkoristila za organiziranje državnega prvenstva v kadetski konkurenci v disciplini posamezno in kombinacija. Ta vikend smo torej dobili kar 4 nove državne prvake/inje do 18 let.

Fantje so prva 2 kroga opravili v Novi Gorici ter Litiji, v konkurenci 34 kegljačev pa si je samo 16-erica priborila nastop na finalu v Cerknici. Pri naših so tekmovali 3 fantje, najbolj uspešen je bil A. Starman, ki je tekmovanje končal na 16. mestu (528 in 524) in se uvrstil v veliki finale. A. Pavšek (419 in 461) ter Ž. Makarov (446 in 402) sta končala na repu razpredelnice. Tudi pri dekletih smo bili zelo uspešni, saj sta se tako S. Rovtar (513 in 53313. mesto), kot tudi M. Rajakovič (520 in 52515. mesto) uvrstili v finale.

REZULTATI 1. IN 2. KROG KADETI

REZULTATI 1. IN 2. KROG KADETINJE

Finalni dan v Cerknici so z nastopi po uvrstitvah iz preteklega vikenda začela dekleta. Maši se nastop ni najbolj posrečil, končala je pri 471 kegljih in tekmovanje končala kot šestnajsta, Sara pa je s 525 podrtimi keglji osvojila zelo lepo 8. mesto. Naslova se je veselila L. Pokleka iz Bresta – 549, razlike na vrhu pa so bile zelo zelo majhne.

REZULTATI KADETINJE POSAMEZNO

Pri fantih je Anže odigral slabše od pričakovanj, s podrtimi 490 keglji pa je vseeno končal na 15. mestu. Tudi pri fantih razlike niso bile velike, med dobitniki medalj pa presenetljivo ni bilo nobenga od najboljših, saj je naslov osvojil L. Stegenšek – Zagorje s 566 keglji, srebro M. Peternelj – Izola, 559 in bron J. Tominec – Adria, 556.

REZULTATI KADETI POSAMEZNO

Kombinacijska prvakinja (seštevek vseh 3 nastopov) je postala T. Hren iz Bresta, pred J. Vačun, ki igra za Fužinar in L. Pokleka, pravtako igralko KK Brest. Naj omenimo, vsa tri dekleta so bila najboljša tudi v posamezni konkurenci. Sara je pridobila eno mesto in je naposled končala kot dvanajsta, Maša pa je eno mesto izgubila in se uvrstila na 16. mesto.

REZULTATI KADETINJE KOMBINACIJA

Pri fantih so najboljši iz predtekmovanja zadržali prva mesta, čeprav so tretji nastop odigrali slabše od pričakovanj. Naslov je tako romal v Kamnik, zanj je zaslužen J. Jančar, ki je za seboj pustil Ž. Požarja iz Proteusa in M. Steržaja iz Radenske. Naš Anže je pridobil eno mesto in končal kot petnajsti.

REZULTATI KADETI KOMBINACIJA

Istočasno so svoje nastope opravili tudi mladinci in mladinke, ki so imeli pregledne tekme za uvrstitev v slovensko reprezentanco, katero čaka mladinsko SP v Novigradu (maj 2016). Pri mladincih je prednjačil B. Čerin, ki je dvakrat dosegel najboljši rezultat, pri mladinkah pa je U. Mejač zaostala le za S. Črep iz Celja.

PREGLEDNE TEKME MLADINKE

PREGLEDNE TEKME MLADINCI