9. krog državne lige – Dekleta bodo ”prezimila” na 3. mestu

Zadnji 9. krog ligaškega tekmovanja se je izšel po planih deklet in druge moške ekipe, precej bolj turoben pa je bil ponovno za prvoligaše.

Prva ekipa je osmo letošnjo tekmo izgubila na domačem terenu, proti neposrednemu konkurentu za obstanek KK Proteus Postojni. Nobena izmed ekip si sicer ni privoščila velikega rezultatskega kiksa, vseeno pa so gostje na koncu podrli kar 76 kegljev več od naših fantov. Tekma se je prelomila v drugem paru, ko sta oba naša izgubila točki, pridelala pa še 60 kegljev zaostanka. Točki sta ponovno priborila J. Mejač s 600 in B. Čerin s 596 keglji, ki pa vseeno ne uspeta narediti neke velike razlike v kegljih napram nasprotniku, vsako tekmo pa zmanjka tudi nekaj supporta preostale četverice. Ekipa bo drugi del tako pričakala na zadnjem mestu z 2 točkama, svoj lov za Postojno in Kočevjem pa bodo pričeli prav proti slednjim.

Letos nas prijetno presenečajo dekleta, tokrat so dobila že svojo 6 tekmo, znova pa po ustaljenem receptu, ki se glasi 3 osvojene točke iz dvobojev in 2 točki za več podrtih kegljev. Prva runda zelo izenačena, 1:1 in čista 0 v kegljih, I. Mejač pa tokrat s 579 keglji. Tudi druga runda točkovno izenačena, 2:2, vendar pa je M. Ahačič Premrl554 in B. Schoffmann563 uspelo ekipo popeljati v vodstvo za 36 kegljev. Gostje iz Postojne so v zadnjem paru napadli z najmočnejšimi orožji, a znova je bila razigrana U. Mejač, ki je s 622 keglji poskrbela za nov domači rekord in novo lepo zmago. 6 zmag in 3 porazi (od tega 2 nesrečna) ekipo uvrščajo na visoko 3. mesto, nadaljevanje pa bodo dekleta pričela proti vodilnim Celjankam, ki pa so letos že kar nekajkrat pokazale, da so še kako ranljive.

Do pomembne zmage v boju za visoka mesta v 3. slovenski ligi, je prišla še druge ekipa, ki je ugnala Calcit 3. Čeprav začetek ni bil najboljši, 0:2 in 22 kegljev minusa, je predvsem mladi L. Potočnik s 564 keglji poskrbel, da se je tehtnica nagnila na domačo stran. Svojega nasprotnika je ugnal za kar 75 kegljev in soigralcema v zadnji rundi, kar precej zvišal motivacijo, saj sta ekipo iz zaostanka 1:3 pripeljala do izenačenja 3:3. Poslednično se je povišala tudi razlika v kegljih, ki je na koncu znašala kar 125 v prid našim fantom. Ekipa se nahaja na 6. mestu, a z enakim izkupičkom (10 točk) kot tretjeuvrščena Adria. Boj za napredovanje je najbrž že oddan (Sl.Štojs – 9 zmag), upi na ponovitev lanskoletnega 2. mesta pa seveda ostajajo.

REZULTATI 9. KROG

LESTVICE PO 9. KROGU