8. krog državne lige – V Cerknici rekorden dosežek deklet

V 8. krogu sta obe moški ekipi izgubili na gostovanjih v Cerknici in Kranju, rezultat kroga pa je uspel ženski ekipi, ki je v Cerknici prišla do novega najboljšega ekipnega rezultata – 3456, to pa je po 8. krogu tudi najboljši rezultat katerekoli ženske ekipe.

1. ekipa sicer igra iz kroga v krog boljše, ni nekih velikih spodrsljajev pri igralcih, saj najslabši vedno zaključi pri 550 kegljih, kar pa vseeno ni dovolj za zmago, če je razpoložen le en igralec. Tokrat je bil svetla izjema J. Mejač, ki je s 617 keglji gladko premagal Veliščka. Do točke se je dokopal še B. Čerin s 576 keglji, ekipi pa je za presenečenje vseeno zmanjkalo kar 140 kegljev, ki sta jih priborila najboljša domačina M. Lepej s 635 in D. Knežević s 629 keglji.

Kot smo v uvodu že omenili, so tokratno tekmo z odliko opravila dekleta in dokončno pokazala, da sodijo v krog ekip, ki imajo kakovost za uvrstitev med najboljše 3. V uvodni rundi sta si ekipi razdelili točki, nekaj kegljev zaloge pa sta našim priborili I. Mejač s 584 in B. Schoffmann s 556 keglji. Sledilo je podobno nadaljevanje, le da se je tokrat tehtnica nagnila na domačo stran, saj je blestela M. Forjanič, ki je končala pri kar 611 kegljih. Vseeno si domačinke niso uspele priigrati večje zaloge kegljev, saj je razlika znašala le 14 kegljev, za kar sta zaslužni M. Ahačič Premrl s 582 in M. Rajakovič s 547 keglji. V zadnji rundi sta naši uprizorili popoln napad, ki je tudi popolno uspel. M. Vengar je s 557 keglji priborila tretjo, U. Mejač pa s kar 630 keglji še četrto točko, razlika v kegljih pa je narasla na 91.

V Kranju smo spremljali dokaj izenačen obračun, v vsaki rundi pa so si domači nabrali kegelj ali dva prednosti in tekmo v svoj prid odločili z večjim številom podrtih kegljev. Po prvem paru igralcev je bil rezultat 1:1 in + 12 za domači Triglav, v drugi rundi smo pridelali še dodatne 3 keglje minusa, pa čeprav sta bila K. Pančur s 553 in J. Potočnik s 530 keglji najboljša na tej tekmi. V zadnji rundi so domačini le uspeli streti odpor naših in naposled osvojiti obe točki, ki sta prinesli že sedmo letošnjo zmago.

REZULTATI 8. KROG

LESTVICE PO 8. KROGU