7. krog državne lige – Trije minimalni porazi

Pretekli vikend se ni izšel po godu naših ekip, saj so vse tri ekipe izgubile, pa čeprav so igrale doma.

V 1.a moški ligi so se člani naše ekipe pomerili proti ”vročemu” Triglavu in bili precej bližje pozitivnemu izidu kot kaže končni rezultat in kot je bržkone predvidevala večina. Čeprav so gostje po 2/3 vodili že z 0:4, bi ob mirnih živcih naših igralcev, lahko bilo celo 3:1 v našo korist. Izkušena gostujoča falanga je ponujeno kajpak zgrabila z obema rokama, kljub odličnemu nastopu B. Čerina, ki je bil s 625 keglji najboljši igralec tekme, za vsaj remi pa je zmanjkala še 1 točka in pa 39 kegljev. Vseeno ekipa iz kroga v krog napreduje, tokratni ekipni rezultat je največji v tej sezoni – 3456 kegljev!

Tudi dekleta so prikazala eno boljših predstav v tej sezoni, vseeno pa se ni izšlo za zmago, saj je gostujoča trenerka in igralka B. Strelec s 611 keglji svojo ekipo pripeljala do nove zmage. Pri naših sta bili sicer najboljši B. Schoffmann s 546 in M. Ahačič Premrl s 540 keglji. Ta tekma je še en dokaz več, da je naša ekipa v tej sezoni sposobna visoke uvrstitve, saj so Triglavanke trenutno na 2. mestu z zgolj enim porazom.

Tudi v nedeljo pa se naši navijači niso uspeli veseliti zmage, saj so gostje iz Kr. Gore z najboljšim rezultatom kroga – 3299 kegljev, ugnali naše tretjeligaše. Uvod je bil slab, zaostanek z 0:2 in 61 kegljev razlike, pa čeprav je J. Košir končal pri kar 578 kegljih in bil z naskokom najboljši domačin. No, njegov nasprotnik je bil tokrat še malenkost boljši, D. Geršak je podrl 593 kegljev, kar je bil celo rezultat vikenda v 3. slovenski ligi zahod. Prednost se je v drugi rundi zmanjšala na 36, a gostje se tudi v zadnji ”predaji” niso ustrašili in tekmo pripeljali do varnega konca s 56 keglji prednosti.

REZULTATI 7. KROG

LESTVICE PO 7. KROGU