6. krog državne lige – Dekleta neusmiljena v Ljubljani

Pred nadaljevanjem ligaškega tekmovanja sledi 14-dnevni premor, ki bo prav prišel obema moškima ekipama, medtem bi bilo za punce bolje da bi se liga nadaljevala, saj so v zelo dobri formi.

Na tokratnem gostovanju v Ljubljani so se izkazala z zelo dobrim ekipnim rezultatom in visoko zmago nad Ograjco. Večino dela sta v prvi rundi opravili že Irena in Urša Mejač, ki sta ekipi prinesli kar 122 kegljev zaloge. Irena je bila najboljša igralka tekme s 600 keglji, Urša jih je dodala 570. V drugem delu sta odlično odigrali tudi B. Schoffmann s 558 in M. Ahačič Premrl s 544 keglji. Za dekleta je to že 4 zmaga v sezoni, z doseženimi 8 točkami pa je njihova trenutna uvrstitev 4. mesto.

Tudi prva ekipa se je odpravila na gostovanje in 6-stezno kegljišče v N. Gorico. Prvi polčas so bolje odigrali naši, saj so si priborili 2 ekipni točki, pa čeprav so zaostajali za 8 kegljev. Odlično je odigral D. Eržen, ki je končal pri 605 kegljih, poleg tega pa je ugnal brščas najboljšega igralca domačih, K. Maneva. Do dobrega rezultata je prišel tudi J. Mejač, ki je podrl 589 kegljev. Tudi v nadaljevanju je šlo vse po gostujočih načrtih, tekma pa se je prelomila v trenutku, ko so domačini nerazigranega M. Prosena zamenjali z D. Radočajem, ki je po zaostanku z 0:2 osvojil oba seta in tekmo končal z 2 kegljema več kot naš Š. Jesenšek. Fantje so tako kljub dobri igri B. Čerina599, ostali brez točk, saj je bil zanje usoden zgoraj omenjeni dvoboj oz. 14 kegljev razlike. Ekipa je tako doživela že 5 poraz in se nahaja na zadnjem mestu, na roko pa jim ne gre niti razpored, saj v naslednjih dveh tekmah igrajo proti Triglavu in Brestu.

Daleč od uspeha je bila tokrat druga ekipa, ki je sicer izgubila z 3:5, a z gromozansko razliko v kegljih (-144). V prvi izmeni se je izkazal J. Albreht, ki je bil s 554 keglji tudi naš najboljši igralec, točko pa je osvojil za kegelj. Vseeno se je ekipa znašla v zaostanku za 91 kegljev, saj je domači igralec nastop končal pri kar 589 kegljih. V nadaljevanju je M. Jekler528, s točko in zajetno zmago prednost domačih uspel prepoloviti, a je slab nastop zadnjega igralca odnesel upe po vsaj neodločenem izidu. Ekipa s 4 zmagami zaseda 4. mesto, v naslednjih 3 krogih pa se bodo udarili z neposrednimi tekmeci za stopničke – Kr. Goro, Triglavom in Kamnikom.

REZULTATI 6. KROG

LESTVICE PO 6. KROGU