5. krog državne lige – Popoln vikend … 3 zmage

Prvič v letošnji sezoni se je zgodilo, da so vse tri ekipe slavile.

Prva moška ekipa je lažje od pričakovanj premagala Litijo, ki je bila v zadnjih 2 letih eden izmed najbolj neugodnih tekmecev za našo ekipo. Tokrat je za zmago zadostoval povprečen ekipni rezultat, saj so bili gostje povsem razoroženi. Najboljša pri naših sta bila B. Čerin s 602 kegljema in J. Mejač, ki je nastop končal pri številki 580. Upamo, da bo prvi par točk dal zagon ekipi, ki se v naslednjem krogu podaja v N. Gorico, ki bi jo v primeru zmage lahko prehitela in se še malo bolj oddaljila od 10. mesta.

Suvereno so slavila tudi dekleta, ki pa bi lahko zmagale še s precej višjim rezultatom (7:1). Vseeno na koncu šteje le zmaga, k kateri sta tokrat največ doprinesli sestri Mejač, Urša s 574 keglji ter Irena s 553. Dekleta držijo stik z vodilnimi ekipami, v primeru zmage proti naslednjim tekmicam – Ograjca Ljubljana, pa bi se znašla že pod samim vrhom.

II. moška ekipa je proti ekipi iz Pivke bila boj do zadnjega meta, a naposled uspela slaviti. Tekom tekme si nobena ekipa ni uspela priigrati znatnejše prednosti, odločale so malenkosti. Ekipi sta si v vsaki izmed rund razdelili točke, 11 kegljev več pa so podrli naši, pri katerih so bili najboljši L. Potočnik s 554, Je. Čerin s 530 in A. Haler s 529 keglji. V soboto fante čaka boj proti Adriji, ki našim fantom diha za vrat in bi jih v primeru uspeha na domačem terenu tudi izrinila iz 3. mesta.

REZULTATI 5. KROG

LESTVICE 5. KROG