1. krog državne lige – Drugi ekipi uspel popoln preobrat

Začela se je nova sezona ligaškega tekmovanja in navkljub temu, da so naše tri ekipe gostovale, smo že prišli do prvega para točk.

V Škofji Loki je zmago namreč zabeležila druga ekipa, ki je po zaostanku z 0:2, tekmo povsem spreobrnila in slavila z visoko razliko v kegljih (+139) in rezultatom 6:2. Najboljša igralca na tej tekmi sta bila J. Potočnik s 559 in M. Jekler s 550 keglji.

KK KI Škofja Loka II 3015 2:6 3153 LJUBELJ II

Ženska ekipa se je za začetek odpravila v Celje, kjer pa sploh niso bile tako nemočne, saj so proti svetovnim klubskim prvakinjam osvojile več kot 1/3 možnih set točk. Ostale niso niti brez ekipne točke, saj si je B. Schoffmann s 543 keglji prigarala omenjeno zmago nad domačinko R. Savić. Veseli nas dejstvo, da so vse igralke presegle mejo 500 kegljev, zato si na boljših kegljiščih lahko nadejamo precej višjih rezultatov. Pri domačinkah omenimo B. Fidel, ki je s 607 keglji postavila rezultat kroga in kot edina na vseh 5 tekmah ženske lige, presegla to ”magično mejo”.

KK Celje I 3362 7:1 3107 LJUBELJ

Zahtevno gostovanje je čakalo tudi prvo ekipo, njihov nasprotnik je bilo namreč Kočevje, lanskoletni prvak 1.B lige. Če je ekipa po prvem paru še držala stik z domačini, je bilo dvomov o zmagovalcu konec kaj kmalu po začetku 2 runde. Domači kapetan Z. Pajnič je podrl kar 600 kegljev ter tako za seboj povlekel še soigralca na sosednjih stezah, odločno pa sta mu sledila še igralca iz zadnjega para in domačini so slavili visoko zmago. Pri naših je najbolje odigral vodja ekipe, J. Čerin s 545 keglji, borba do konca pa mu je prinesla tudi ekipno točko, s katero je preprečil maksimalen poraz ekipe.

KK Kočevje 3349 7:1 3122 LJUBELJ I

REZULTATI 1. KROG

LESTVICE

Priložnost za boljšo igro, rezultate in še kaj, bo že to soboto in nedeljo, ko v Tržič prihajata tako ženska kot moška ekipa Konstruktorja iz Maribora. Tretjeligaši bodo drugo zmago napadali v nedeljo, njihov nasprotnik pa ljubljanska Slavija Štojs.