Razpored za ligaško tekmovanje 2015/16 & Prestopni rok

Klubi počasi pričenjajo priprave na novo sezono, v našem kolektivu bomo s treningi pričeli 3. avgusta. V mesecu avgustu se bo kot ponavadi kegljalo 3x na teden (ponedeljek, sreda in petek), s septembrom se urnik vrne na stare tirnice (torek in četrtek). KZS je že objavila razpored za letošnjo ligaško tekmovanje, naše ekipe pa bodo za začetek lige odpotovale v goste. Prva ekipa se bo pomerila proti novincem med elito KK Kočevje, dekleta se podajajo v Celje k prvakinjam, druga ekipa pa v bližnjo Škofjo Loko. Celoten razpored vam je na voljo na spodnji povezavi.

RAZPORED

Obilo dela je imela tudi registracijska komisija, ki je obravnavala kar 73 prestopov, med katerimi je bilo kar precej zanimivih. Dogajalo se je tudi v našem klubu, saj sta klub zapustila Jure Starman, ki bo odslej kegljal v KK Calcit Kamnik in Brane Markič, ki je okrepil kranjski Triglav. V svoji sredini pa pozdravljamo Klemena Pančurja, ki je v domači klub prišel iz Kr. Gore, s katero je v lanski sezoni nastopal v 3. ligi zahod.

Kar se tiče prvoligaških ekip je bil najbolj aktiven Triglav, ki je iz Maribora pripeljal Sandija Sajka, iz Celja pa Brigito Strelec. Gorico je zapustil Primož Pintarič, ki se je preselil v ambiciozno Ograjco (2. liga zahod), njegova zamenjava pa je postal Kostadin Manev, ki je pred leti igral tudi za Zadar. V 2 ligi zahod ima visoke cilje tudi Taborska Jama, ki je medse pripeljala kar 3 bivše prvoligaške igralce – Zdravka Štruklja (Kamnik), Slavka Zormana (Sinet) ter Miho Jenka (Siliko). Državni prvaki iz MB so zamenjavo za Sajka našli v Mihu Dobnikarju, ki je doslej igral za Impol, bil pa je tudi član Konjic. Ženska ekipa Triglava se je poslovila od Silvane Belcijan in Irene Prosen, ki odhajata v Adrio, zelo aktivno pa je v tem poletju poslovala Postojna, ki je iz Pivke pripeljala kar 5 igralcev oz. igralk (T. Kresevič, N. Dekleva, D. Ogrizek, A. Hor ter L. Kresevič). Velik ulov je uspel tudi Kamniku, ki je žensko ekipo okrepil z Noemi Živkovič, moško pa z že omenjenim Juretom Starmanom.

Našim bivšim in novim članom želimo veliko uspeha v prihajajoči sezoni!

PRESTOPNI ROK