Gorenjsko prvenstvo posamezno 14/15

V soboto in nedeljo se bodo najboljši člani in članice pomerili na DP posamezno in kombinacija, prvi cilj pa je uvrstitev med 16 najboljših, saj si igralec oz. igralka le v tem primeru priigra možnost za nadaljno borbo za naslov državnega prvaka oz. prvakinje v obeh konkurencah.

Kar se tiče gorenjskih kvalifikacij, je moški del predtekmovanje opravil že decembra na Jesenicah in v Tržiču, finalna nastopa pa sta bila tako odigrana v Kranju ter Šk. Loki. Na prvih treh mestih so se znašli člani KK Triglav Kranj in sicer J. Lužan, G. Bajželj in D. Sobočan, naš najboljši je bil B. Čerin, ki je končal kot četrti. Preostalima našima je žal zmanjkalo nekaj kegljev za uvrstitev na DP, saj je Ja. Čerin končal na 9. mestu, J. Mejač pa na 15. mestu.

Pri dekletih so prevladovale naše igralke, saj je U. Mejač postala gorenjska prvakinja, M. Ahačič Premrl pa je za njo zaostala le 4 keglje in si priborila 2. mesto. Uspeh je dopolnila še S. Rovtar, ki si je s 5. mestom priborila pravico nastopa na DP, na kar smo lahko zelo ponosni, saj bo Sara z rosnimi 13 leti, bržkone najmlajša udeleženka tekmovanja. Ostale naše so zasedle: E. Zajc6. mesto, I. Mejač8. mesto, M. Rajakovič10. mesto, M. Vengar11. mesto, F. Ličar12. mesto in G. Grubič13. mesto.

Na DP moški potujejo:

  • KK Ljubelj Tržič – J. Starman, B. Čerin
  • KK Triglav Kranj – G. Bajželj, J. Lužan, A. Prosen, T. Žvanut, A. Blaž, D. Sobočan
  • KK Železniki – A. Demšar

 

Na DP ženske potujejo:

  • KK Ljubelj Tržič – U. Mejač, M. Ahačič Premrl, S. Rovtar
  • KK Triglav Kranj – N. Blagovič, N. Bajželj, S. Belcijan

 

REZULTATI GP ŽENSKE

REZULTATI GP MOŠKI

RAZPORED DP ŽENSKE (Sl. Gradec in N. Gorica)

RAZPORED DP MOŠKI (Kamnik in Hrastnik)