Državno prvenstvo dečki/deklice & veterani/ke POSAMEZNO

Dečki in deklice so opravili že z tretjim nastopom v letu 2015, tokratno prizorišče pa Kranj. Zahtevno 8-stezno kegljišče je povzročalo težave večini nastopajočih, saj je le malo igralcev igralo boljše kot na predhodnih dveh tekmah. Med našimi se je ponovno najbolj izkazala Sara Rovtar, ki je podrla 515 kegljev in še naprej ostaja na 2. mestu, za vodilno J. Vačun pa sedaj zaostaja 18 kegljev. Pri fantih sta Mai Makarov in Anže Starman nastopila slabo, slednji je podrl le 454 kegljev, medtem ko je Mai končal pri 472. Rezultatom primerni sta tudi uvrstitvi, Anže je deseti, Mai pa je na 15. mestu. 4. krog bo že v mesecu maju in sicer v Litiji!

Tudi tekmovanje v Litiji je že končano, naši so bili zopet solidni. Pri dečkih je Anže Starman podrl 512 kegljev in napredoval na 9. mesto, medtem ko je Mai Makarov svoj nastop končal pri 467 kegljih, seštevek vseh dosedanjih tekem pa ga uvršča na 15. mesto. Pri deklicah se je pri samem vrhu naredila ”gužva”, saj je naša Sara Rovtar padla iz drugega na 4. mesto, na tokratni tekmi pa je končala pri 519 kegljih.

REZULTATI DEČKI, DEKLICE

Aktivni so bili tudi veterani, ki so se pomerili na posameznem DP v Celju. Izmed naših je najboljšo uvrstitev zasedel Janez Čerin, ki je v svoji kategoriji (letniki 1961-1965) končal na 4. mestu z rezultatom 550 podrtih kegljev. Uvrstitve preostalih naših, ki po nekaj zaporednih sezonah niso stopili na stopničke, pa najdete na spodnji povezavi.

REZULTATI VETERANI/KE