Državno prvenstvo ČLANI/CE 3. krog KOMBINACIJA IN POSAMEZNO

V nadaljevanju DP v članski kombinaciji in posamezni konkurenci, smo videli kopico napetih obračunov. Bolj pestro je bilo v Zagorju, kjer so igrali moški, saj se je po slabem nastopu prvega favorita za naslov kombinacijskega prvaka, J. Lužana, razplamtel boj za zlato. Tudi kar se tiče posamične konkurence smo spremljali kar nekaj obračunov, ki so odgovor o zmagovalcu ponudili v izdihljajih tekme. Pri dekletih je bilo več ali manj vse po pričakovanjih, saj so Celjanke že nekaj let razred zase in je vsaka neuvrstitev na zmagovalni oder neuspeh.

Za razvrstitev v kombinaciji sta štela prva 2. kroga in prvi nastop iz Cerknice oz. Zagorja, zato je bilo potrebno že takoj odigrati na vso moč v boju za čimboljšo uvrstitev. Pri ženskah so kraljevale igralke iz Celja, saj so si razdelile prvih 6 mest, naslov je tudi tokrat osvojila B. Fidel s 1861 keglji. Podprvakinja je postala A. Kozmus – 1843, do brona pa se je dokopala E. Sajko s 1797 keglji. Kar se naših dveh igralk tiče, je bolje odigrala Marija – skupaj 1711 kegljev, ki je naposled tudi prehitela Uršo in končala na 11. mestu, medtem ko je bila Urša1707 kegljev mesto za njo, torej na 12. mestu.

REZULTATI KOMBINACIJA ŽENSKE

Pri moških se je kombinacija zdela že oddana, a je J. Lužan klonil pod pritiskom in nasprotnikom ponudil možnost za zmago. Slednjo je v celoti izkoristil S. Sajko iz Konstruktorja in s skupnimi 1880 keglji prišel do naslova kombinacijskega državnega prvaka. Že omenjeni Lužan je končal na 2. mestu z zaostankom pičlih 3 kegljev, bronaste medalje pa se je veselil D. Hafnar, ki je v boju za najnižjo stopničko ugnal soigralca M. Omana in Kranjčana D. Sobočana. Naš Jure se je iz 11. mesta povzpel po lestvici in na koncu zasedel 8. mesto, za kaj več je priložnost zapravil že v Kamniku in Hrastniku. Njegov skupni dosežek je sicer znašal 1818 kegljev.

REZULTATI KOMBINACIJA MOŠKI

V dvobojih na izpadanje sta naši dekleti pokazali veliko mero zbranosti in znanja, saj sta obe dobili prvi dvoboj in se uvrstili med najboljših 8 v državi. Marija je s 580:550 in 3:1 v setih premagala mlado igralko Postojne, A. Ulago, medtem ko je Urša pričakovano ugnala P. Bizjak iz Ceršaka, bilo je 564:551, v setih pa pravtako 3:1. Marija se je za ”nagrado” v četrtfinalu pomerila proti A. Kozmus in se ji pogumno zoperstavila, vseeno pa je bil poraz neizbežen. Celjanka je bila boljša z 562:626, v setih 1:3. Tudi Urša je četrtfinalni obračun odigrala proti igralki iz Celja in sicer B. Strelec, kljub neučinkoviti nasprotnici pa je bila Urša še slabša in je dvoboj izgubila z 542:569, 1:3 v setih. Vseeno velja omeniti, da sta bili naši dekleti edini iz preostalih klubov, ki sta se uvrstili med osmerico, ostalih 6 igralk je bilo Celjank. Marija je tako končala na 7. mestu, Urša pa na 8. Tekmovanje se bo sicer končalo danes v Novem Mestu, v konkurenci pa so ostale še B. Fidel, A. Kozmus, B. Strelec in E. Sajko (vse KK Celje).

REZULTATI POSAMEZNO ŽENSKE

Kot je bilo povedano že v uvodu, smo precej bolj zanimive obračune spremljali v Zagorju, kjer je že v 1. krogu izpadel najboljši iz predtekmovanja J. Lužan, ki ga je klubski soigralec D. Sobočan premagal kar s 667:585, 4:0 v setih. Odličen uvodni nastop je uspel tudi D. Hafnarju, ki je pravtako s 4:0 in visoko razliko v kegljih 654:572 ugnal Kočevca Z. Pajniča. Sledili so izenačeni obračuni, Z. Ilnikar je napredoval kljub 18-im podrtim kegljem manj, G. Bajželj je slavil z 2:2 in 5 keglji zaloge, M. Oman z 2:2 in 14 keglji. V boju za četrtfinale je bil na dobri poti tudi naš Jure, ki je proti M. Kovačiču vodil z 2:1 v setih in prednostjo nekaj kegljev, a v zadnjem setu povsem izgubil igro in nasprotniku priznal premoč, bilo je 604:609, 2:2. S tem porazom je bilo tekmovanja zanj konec, končna uvrstitev med posamezniki pa 11. mesto. V nadaljevanju dneva so si polfinale nato priigrali D. Hafnar in M. Oman iz Kamnika, Z. Ilnikar – Ograjca Ljubljana in S. Sajko – Konstruktor Maribor. Zaključek bo tako kot v ženski konkurenci v Novem Mestu.

REZULTATI POSAMEZNO MOŠKI