Državno prvenstvo U23 3. krog KOMBINACIJA IN POSAMEZNO

Finalni 3. krog DP-ja za mladince in mladinke v posamični in kombinacijski konkrenci je bil odigran v Brežicah. Za posamezni naslov se je štel le rezultat iz Brežic, medtem ko smo kombinacijska prvaka dobili iz seštevka vseh 3 krogov.

B. Čerin je z novim odličnim nastopom – 628 podrtih kegljev uspel zmagati na posamični tekmi, poleg tega pa še povečal prednost pri kombinaciji in tako zasluženo osvojil dvojni naslov. Na posamezni tekmi sta se mu najbolj približala A. Simčič (Brest) s 618 keglji ter D. Pavlović (Izola) s 602 kegljema. V kombinaciji je Blaž slavil še z večjo razliko, saj je skupno podrl 1882 kegljev, kar je bilo 70 več od srebrnega Mariborčana T. Jurančiča – 1812 ter skoraj sto več od A. Simčiča, ki je posamičnem srebru dodal še bron.

Pri mladinkah smo imeli na finalu tudi močno orožje in sicer U. Mejač, ki pa je tokrat kar precej zaostala za vrhom. Kar se tiče posamičnega nastopa, ji je 564 podrtih kegljev zadostovalo za 8. mesto, medtem ko je bila v kombinaciji s skupnimi 1646 keglji, deveta. Posamična prvakinja je postala A. Ulaga iz Postojne, ki je nastop zaključila pri vrhunskih 654 kegljih in gladko pokorila preostalo 23-ico (vključno s fanti). Srebro je s 620 keglji osvojila Celjanka S. Črep, v boju za bronasto medaljo pa je bila v finišu uspešnejša K. Žnidaršič iz Bresta, ki je s 609 keglji za las premagala A. Dobravec – 606. Tudi v kombinaciji so na stopničkah končala že omenjena dekleta, saj se je tu naslova veselila Črepova – 1800, na drugem mestu je končala prvakinja posamične tekme A. Ulaga – 1773, bron pa je pripadel A. Dobravec – 1753.

MLADINKE POSAMEZNO

MLADINKE KOMBINACIJA

MLADINCI POSAMEZNO

MLADINCI KOMBINACIJA