Državno prvenstvo U18 TANDEM MIX & U23 TANDEM

Na zadnjih dveh tekmovanjih v letu 2014, smo znova zabeležili kar nekaj lepih uvrstitev, po dveh srebrnih medaljah v članski konkurenci, pa smo se lahko veselili tudi zlata oz. naslova državnih prvakov.

V Postojni se je zbralo 20 mešanih dvojic v kadetski konkurenci, naš klub pa so zastopali Sara in Anže ter Maša in Luka. Oba naša para sta izpadla proti cerkniški dvojici M. Forjanič in P. Drobnič, ki je po zaslugi zmag nad našimi, tudi prišla do medalje. S. Rovtar in A. Starman sta bila proti že omenjeni dvojici brez moči, izgubila sta namreč z 0:2, 229:291, v bolj izenačenem naslednjem obračunu, pa sta M. Rajakovič in L. Potočnik izgubila z 1:1, 262:274, 10:12. Maša in Luka sta dodatne lučaje igrala tudi v uvodnem obračunu, ko sta slavila proti domači dvojici E. Dužnik-G. Jurca z 1:1, 241:241, 13:7. Naslov prvakov sta osvojila N. Bajželj in M. Burja iz kranjskega Triglava, srebrna sta postala zgoraj omenjena igralca iz Cerknice, bronasti medalji pa sta osvojili navezi N. Blagovič in Ž. Grm ter Jaka in Manca Gorup. Končni uvrstitvi naših sta bili 5. mesto Maše in Luka ter 15. mesto Sare in Anžeta.

REZULTATI

Dobili smo tudi dobitnike medalj v tandemih v konkurenci igralcev in igralk do 23 leta. Dekleta so se borila v Medvodah, fantje pa v oddaljenem Sl. Gradcu. Na obeh kegljiščih se je tekmovanja udeležilo 17 parov, s po dvema smo v vsakem kraju nastopili tudi mi. Naše punce so ponovno pokazale zelo dobro igro, a kljub boljšemu rezultatu po dveh setih, končale nastope v prvem krogu. U. Mejač in M. Rajakovič sta bili po rednem delu boljši od Postojnčank A. Ulage in S. Dostanič, bilo je 1:1, 280:274, a izgubili po dodatnih metih, ki so se končali z 21:24. Od svojih tekmic sta bili boljši tudi M. Vengar in S. Rovtar, ki sta z nasprotnicama iz Trebnjega odigrali 1:1, 268:261, nato pa pravtako izgubili po dodatnih metih, bilo je 6:13. Končni uvrstitvi naših dvojic sta bili tako 9. in 10. mesto. Naslov prvakinj sta osvojili M. Miklavec in S. Gorjanc iz Proteusa, drugo mesto kegljačici KK Trebnje N. Radelj in N. Kastelic, bron pa dvojici iz Triglava in Pivke.

Pri fantih sta le en dvoboj odigrala tudi A. Starman in Ž. Makarov, ki sta bila nemočna proti T. Ivančiču in K. Ponebšku iz Litije, dvoboj se je končal z 0:2, 213:275. Precej boljšo igro sta prikazala B. Čerin in L. Potočnik, ki sta odigrala štiri dvoboje, vse štiri pa tudi dobila in tako osvojila naslov državnih prvakov. Prva žrtev naših dveh je bila kamniška naveza Andraž in Matic Babnik, naša sta dvoboj dobila z 2:0, 277:248. Sledil je gorenjski obračun proti kranjski dvojici A. Juvančič in M. Burja, naša fanta sta še enkrat več odigrala dobro in osvojila novo zmago z 2:0, 269:244. V polfinalu je padla še ena bratska naveza iz Kamnika in sicer Peter in Rok Jantol, tudi tokrat pa je bilo 2:0, 289:264. V finalu je Blaža in Luko čakala dvojica Litije, ki je izločila našo drugo dvojico in sledilo je ”maščevanje”, ki je našima uspelo in naslov prvakov je bil zasluženo v njunih rokah. Finale se je končalo z 2:0, 281:269. Ker dvoboja za bron v tandemih ni, sta se z bronom okitili dvojici Kamnika in Maribora. Naša druga dvojica je osvojila 16. mesto, vseeno pa so se fantje iz Koroške vrnili s širokim nasmehom.

REZULTATI MLADINKE

REZULTATI MLADINCI