Gorenjsko prvenstvo ČLANICE TANDEM & ČLANI POSAMEZNO, DVOJICE

Moški so s kvalifikacijami za uvrstitev na DP v tandem dvojicah opravili že pred časom, v torek pa so se na kegljišču v Kranju za 2 mesti, ki jih Gorenjska regija ima, udarila še dekleta. Zaradi 9 prijavljenih parov se je odigral predkrog med našim parom in parom iz KK Triglav. Celo kožo sta odnesli Kranjčanki I. Prosen in M. Blagovič, ki sta proti F. Ličar in S. Rovtar slavili z 0:2, v kegljih pa je bilo 236:256. Po že vnaprej določeni tabeli smo nato spremljali bolj ali manj zanimive dvoboje, oba kluba pa sta bila nonstop v izenačeni vlogi, saj so oboji v četrtfinalu igrali s po 4 tandemi, v polfinalu s po dvema in v finalu s po enim. Kot prvi sta na stezi stopili E. Zajc in G. Grubič, ki sta se pomerili prav proti prej omenjeni dvojici Triglava. Priča smo bili izenačenemu boju, ki pa sta ga na koncu dobili Kranjčanki z 1:1 v setih, 252:266 v kegljih in 7:12 po dodatnih dveh lučajih. Sledil je klubski obračun sester Mejač proti M. Rajakovič in M. Vengar. Čeprav sta bili slednji kar precej boljši po skupnem rezultatu v kegljih, sta se napredovanja v polfinale veselili Urša in Irena, saj sta v Sudden Victory slavili s 13:11. Po dveh setih je bilo 1:1, v kegljih pa 253:284. Lahko bi rekli, da je bila postavitev naših parov kar malo ponesrečena, saj sta Maša in Maja v 14 dneh pokazali zelo dobre predstave in tudi s to bi si zaslužili nadaljevanje na tekmovanju. V polfinalu smo imeli še eno dvojico v sestavi M. Ahačič Premrl in K. Lapornik, ki je bila suvereno boljša od A. Čubrilovič in M. Leben. Naši sta slavili z 2:0, premoč pa je vidna tudi v rezultatu podrtih kegljev, 273:244. Po uspešnem uvodu je sledila slabša predstava in poraz proti N. Blaž in N. Blagovič, ki sta se tako že lahko veselili uvrstitve na DP. Marija in Ksenija sta tokrat podrli 247 kegljev, kar proti nasprotnicama ni zadostovalo, saj sta jih le-ti podrli 263 in osvojili dvoboj z 0:2 v setih. V drugem polfinalu sta se Urša in Irena Mejač zopet znašli v zaostanku, a v drugem setu odigrali vrhunsko in nadigrali nasprotnici z 284:269, 1:1. O uvrstitvi v finale so vseeno odločali dodatni meti, kjer sta bili pravtako bolj zbrani naši, bilo je 15:7. Po dveh težko priborjenih zmagah sta se Urša in Irena v finalu znesli nad N. Blaž in N. Blagovič in ju zasluženo premagali z 2:0, 280:252, ter tako pričakovano osvojili naslov gorenjskih prvakinj. V dvoboju za bron sta naši žal potegnili krajši konec, saj sta obračun izgubili z 0:2, 238:249.

Državno prvenstvo bo 13.12.2014 v CELJU, naši dekleti pa bosta prvi dvoboj igrali ob 13.uri. Za uvrstitev v izločilne dvoboje je potrebno premagati svojega nasprotnika (to bo tokrat dvojica iz ljubljanske regije) ali pa imeti visok rezultat, saj naprej vodijo tudi štirje najboljši rezultati ”srečnih poražencev”.

REZULTATI GP TANDEM

RAZPORED DP TANDEM – od 4 strani naprej

Končane so tudi gorenjske kvalifikacije za posamezno prvenstvo, ki se bodo nadaljevale v mesecu marcu (3. in 4. krog). V boj za 6 prostih mest, ki vodijo na DP se je podalo kar 78 gorenjskih kegljačev, med njimi tudi 14 naših fantov. Po prvih dveh krogih, ki sta bila odigrana v Tržiču in na Jesenicah, smo dobili 24 igralcev, ki se bodo spomladi v nadaljevanju še lahko borili za uvrstitev na DP. Tokrat je bil najbolj uspešen B. Čerin, ki zaseda 7. mesto s 1151 keglji, le mesto za njim je končal Ja. Čerin, ki je podrl dva keglja manj, torej 1149. V finale 24-erice se je uvrstil tudi J. Mejač, za katerim nista najboljša nastopa, podrl je 1097 kegljev, a vseeno bo imel izkušeni Jurček v drugem delu popravni izpit in ob pravi formi se lahko nadeja visokega skoka po lestvici navzgor. Preostali naši si niso uspeli izboriti 2. dela prvenstva, kot 1 rezerva na nastop še vedno upa Š. Jesenšek, ki je s 1096 keglji finale izgubil zgolj zaradi slabšega čiščenja. Rezultati ostalih so po oz. pod pričakovanji, saj bi lahko boljše izkoristili domač teren. Trenutno je v vodstvu J. Lužan iz Triglava, ki ima že preko 50 kegljev zaloge, glede na njegovo kegljaško znanje in formo, pa ga že sedaj lahko razglasimo za gorenjskega zmagovalca in četrtega udeleženca Gorenjske na DP (tja so se na podlagi povprečja 1.A slovenske lige v sezoni 13/14 že uvrstili J. Starman ter G. Bajželj in A. Blaž iz KK Triglav Kranj). Rezultati posamičnega tekmovanja so šteli tudi za tekmovanje dvojic, ki ga naš OTS še vedno organizira, čeprav so klasične dvojice zamenjali tandemi, o katerih smo že poročali. Pri dvojicah sta se najvišje zavihtela J. Starman in B. Čerin, ki sta s 2234 keglji osvojila 6. mesto, J. Mejač in Š. Jesenšek sta podrla 2193 kegljev in zaključila na 9. mestu, na 11 poziciji pa najdemo Ja. Čerina in J. Klofutarja. Njun dosežek je bil 2188 podrtih kegljev. Letošnja zmagovalca sta postala J. Lužan in D. Sobočan iz Triglava, podrla sta 2370 kegljev, sledita jima I. Ćosić in A. Mavsar, ki sta člana KK Sij-Acroni Jesenice, njun dosežek pa 2328 kegljev. Bronasto medaljo sta si prikegljala R. Trojar in L. Demšar iz Železnikov, za medaljo pa je bilo potrebno podreti 2292 kegljev. Uvrstitve preostalih naših članov tako posamezno kot dvojice, najdete na spodnjih povezavah.

REZULTATI GP POSAMEZNO

REZULTATI GP DVOJICE