Državno prvenstvo U18 TANDEM & ČLANI/CE TANDEM MIX

V vikendu ki je za nami, sta bili na sporedu dve različni disciplini v različnih kategorijah. V soboto so se kadeti in kadetinje merili za naslov v tandem dvojicah, tekmovanje pa je potekalo v Hrastniku in Kamniku. Na nedeljski dan so bile vse oči uprte na kranjsko kegljišče, kjer se je igralo DP v članskih mešanih dvojicah.

Na tekmovanju v Kamniku je tekmovalo 13 dvojic, med njimi tudi naša v sestavi Sara Rovtar-Maša Rajakovič. Dekleti tokrat nista imeli svojega dne, izpadli sta namreč že v uvodnem dvoboju proti mariborski navezi Muršec-Beber, ki je bila boljša z 0:2 – 213:254. Končna uvrstitev naših dveh je tako 12. mesto, naslova sta se veselili igralki KK Brest Cerknica, srebro je odšlo v kranjski Triglav, bronaste medalje pa sta osvojila tandema Dormea Zagorje in Konstruktorja iz Maribora, ki je bil usoden tudi za našo dvojico.

Pri fantih se je prijavilo nekaj tandemov več, končna številka pa se je ustavila pri 16. Med šestnajsterico smo držali pesti tudi za dva naša para, enega sta tvorila brata Makarov, Mai Aleksander in Žan, drugega pa izkušenejša Luka Potočnik ter Anže Starman. Brata Makarov sta prvi dvoboj izgubila za las in sicer po dodatnih lučajih z 9:15. Prvi set sta kljub zgolj 105 podrtim kegljem osvojila za 6, drugega sta izgubila na boljši rezultat, bilo je 129:139. Njuna nasprotnika sta bila Kamničana, ki sta na koncu prišla celo do bronaste medalje. Luka in Anže v uvodnem krogu nista imela večjih težav, brežiško dvojico sta ugnala z 2:0, podrla pa sta tudi kar precej kegljev več, rezultat je bil namreč 254:203. Zataknilo se jima je v 2. krogu oz. pred medaljami, ko sta morala priznati premoč T. Ivančiču in K. Ponebšku iz Litije. Slednja sta bila premočna in sicer z 0:2 – 248:293. Tako je tudi naš drugi tandem izgubil proti kasnejšima dobitnikoma medalj, saj sta Litijana osvojila naslov podprvakov. Državni naslov je tako kot pri dekletih romal v Cerknico, bronasto medaljo pa sta poleg zgoraj omenjenih Kamničanov osvojila še člana KK Adria. Naši dvojici sta na koncu zasedli 5. in 13. mesto.

REZULTATI KADETINJE

REZULTATI KADETI

Članskega prvenstva v tandem mixu se kot ponavadi udeleži veliko parov in tudi tokrat je bilo tako. V Kranju se je na tekmovanje prijavilo 37 dvojic, pri udeležbi pa je sodelovalo tudi precej naših članov in članic. Tako smo imeli 4 dvojice, še 2 pa sta sestavljali igralki našega kluba, ki sta ju tvorili z igralcema KK Jesenice. Skozi kvalifikacije oz. 1 krog se je prebilo 32 od 37 parov, saj je bilo na sporedu 19 dvobojev, kjer smo dobili 19 potnikov v naslednji krog, tja pa se je uvrstilo tudi 13 poražencev po rezultatu (podrti keglji). Kot prva sta se poslovila Ksenija Lapornik in Jernej Čerin, ki sta izgubila proti dvojici iz Kamnika z 0:2, skupaj pa podrla 237 kegljev, kar je bilo premalo za uvrstitev med srečne poražence. Brez napredovanja je ostal tudi par Marija Ahačič Premrl in Jure Mejač. Zanju se je tekmovanje končalo še bolj grenko, saj sta uvrstitev med TOP32 zgrešila za 1 kegelj, podrla sta 253 kegljev, meja ki je vodila naprej pa je znašala 254. Napredovanje bi si seveda lahko zagotovila tudi z zmago v dvoboju, a sta le-tega izgubila z 0:2 proti dvojici KK Triglav. Smo pa imeli v boju še 4 pare, ki so se glede na rezultate v kvalifikacijah uvrstili v tabelo, dvoboji pa so se igrali po sistemu 1-32, 2-31, 3-30 … itn.

3. rezultat kvalifikacij – U. Mejač, J. Starman – v kvalifikacijah zmaga proti F. Kozjek, L. Pirman (Kamnik) 1:1 – 281:270 – 23:18 SV
15.
rezultat kvalifikacij – M. Vengar, M. Vovk – v kvalifikacijah poraz proti F. Grubar, I. Koprivc (Kamnik) 0:2 – 266:285 ! NAJBOLJŠI REZULTAT KVALIFIKACIJ (Grubar, Koprivc) !
25. rezultat kvalifikacij – I. Mejač, B. Čerin – 256 v kvalifikacijah zmaga brez boja 2:0 – 256:0
31. rezultat kvalifikacij – M. Rajakovič, M. Rajakovič – 230 v kvalifikacijah zmaga proti G. Bajželj, I. Prosen (Triglav) 1:1 – 230:255 – 14:11 SV

Sledili so dvoboji na izpadanje, kjer sta se takoj poslovila Maša in Matic Rajakovič, ki sta izgubila proti Brankici in Dušanu Pavloviču iz Izole. Usodna je bila zlata ribica v 1. setu, ki sta ga naposled izgubila za 4 keglje, sledila pa je še slaba izvedba dodatnih metov, kjer sta bila nasprotnika boljša z 5:12. V osmini finala smo ostali brez dveh parov, saj sta Blaž Čerin in Irena Mejač, ki sta pred tem suvereno odpravila S. Belcijan in J. Kasuniča iz domačega Triglava (2:0 – 295:284) izpadla proti mladi navezi Kamnika, P. Jantolu in T. Pevec. Dvoboj je bil izenačen od začetka do konca, o čemer priča tudi rezultat po obeh setih, bilo je 1:1 – 283:283. Po dodatnih metih sta se nato zmage veselila Kamničana. Brez uvrstitve med osmerico sta ostala tudi Maja Vengar in Matjaž Vovk, ki sta pred tem pokazala odlično igro in izločila par iz Postojne, S. Dostanič in M. Popraska, bilo je 2:0, v kegljih pa kar 289:253. V naslednji tekmi sta bila zanju usodna B. in D. Pavlovič, ki sta pred tem izločila že Mašo in njenega brata Matica. Maja in Matjaž se tokrat nista najbolje znašla, zmaga pa jima je vseeno ušla le za nekaj kegljev, pa čeprav sta nasprotnika osvojila oba seta, 0:2 – 237:254. V konkurenci je tako ostal le še tandem Urša Mejač in Jure Starman. V boju za TOP16 sta izločila še en par iz Kamnika, Andreja in Anjo Rutarja, bilo je 1:1 – 275:266, zmagala pa sta po dodatnih metih z 14:13. Sledila je manjša uspavanka, saj sta bila od Izolanov R. Adam in I. Marsa boljša z 2:0 – 264:236, tudi v zadnjem boju pred uvrstitvijo v polfinale pa nista imela pretiranih težav s še eno kamniško dvojico v sestavi I. Zamljen, T. Hace, tokrat je bilo še bolj rutiranih 2:0 – 284:226. V polfinalu sta še drugič igrala proti dvojici iz KK Izola, šlo pa je za družinski par Pavlovič, ki je bil kot je že bilo omenjeno usoden za kar dva naša tandema. Urša in Jure sta prvi set zaradi Juretovih napak dobesedno podarila nasprotnikoma, v drugem pa se le zbrala in ga gladko osvojila. Dobro igro iz tega seta sta prenesla tudi v dodatna lučaja, kjer sta bila bolj zbrana, bilo je 14:13 v njuno korist. Polfinale se je sicer končal z 1:1 – 258:240. Na prvo resno oviro sta naletela v samem finalu, kjer je dvojica P. Jantol in T. Pevec, s katerima se je pred tem tudi borila ena izmed naših dvojic, odigrala vrhunsko in dvoboj zasluženo zmagala z 0:2 – 265:304.

Jure in Urša sta tako državnemu naslovu iz leta 2012 dodala še naslov državnih podprvakov. Preteklo sezono sta prvenstvo zaradi reprezentančnih obveznosti izpustila, sicer bi se mogoče lahko nadejali tretjim zaporednim stopničkam. Čestitke si zaslužijo tudi preostali pari, ki so zasedli sledeče uvrstitve:

9. mesto Irena Mejač, Blaž Čerin
14. mesto Maja Vengar, Matjaž Vovk
28. mesto Maša Rajakovič, Matic Rajakovič
33. mesto Marija Ahačič Premrl, Jure Mejač
36. mesto Ksenija Lapornik, Jernej Čerin

REZULTATI ČLANI/CE