Državno prvenstvo U18 SPRINT & ČLANI/CE TANDEM

V decembru, kot po tekočem traku dobivamo prvake in prvakinje v različnih disciplinah in tudi ta vikend je bilo tako. Kadeti in kadetinje so se tokrat pomerili v disciplini SPRINT, prizorišči pa Cerknica za fante in Tržič za dekleta. Pri fantih se je na tekmovanje prijavilo kar 31 tekmovalcev, med njimi so bili tudi štirje naši upi, medtem ko je v našem Tržiču tekmovalo 15 deklet, v ognju pa smo tudi tu imeli 2 železi.

Pri fantih je kot prvi izpadel Žan Makarov in sicer v prvem krogu, za zmago proti Kamničanu U. Poljanšku pa mu je zmanjkalo malo sreče, saj je oba dvoboja izgubil, prvega celo samo za kegelj. Rezultat v prid njegovemu nasprotniku je bil tako 0:2, 166:179. Uvodni obračun je izgubil tudi Luka Potočnik, ki bi si glede na prikazano igro v tem dvoboju, zaslužil še kaj več od napredovanja v naslednji krog, saj je skupno podrl kar 197 kegljev. To vseeno ni bilo dovolj za K. Ponebška, ki je rezultatsko zaostal za našim Lukom, Litijan je podrl 186 kegljev, a ob izenačenem rezultatu 1:1 v setih, so odločali dodatni lučaji, kjer je z 17:20 slavil Ponebšek, ki je na koncu celo osvojil naslov državnega prvaka. V boju sta nam tako ostala le še najmlajša Anže Starman in Mai Makarov. Prvi je najprej rutinirano ugnal G. Poljanška z 2:0, 164:162 (dvakrat za 1 kegelj), slednji pa J. Tominca iz Adrie Koper, v tem dvoboju so odločali dodatni meti, ki jih je Mai dobil z 22:15. Po ”rednem delu” je bilo sicer 1:1, 152:159. Anže Starman v naslednjem krogu žal ni ponovil igre iz prvega obračuna in je moral priznati premoč U. Poljanšku, ki je bil tako usoden za kar dva naša igralca. Dvoboj se je končal z 0:2, 157:182. V tem delu tekmovanja se je poslovil še Mai Makarov, ki je pravtako izgubil z 0:2 v setih in 155:176 v kegljih. Tudi Mai je izgubil proti dobitniku medalje, saj je njegov tekmec D. Špeh iz Brest Cerknice, na koncu osvojil bronasto odličje. Srebro je osvojil kadetski reprezentant iz Izole M. Peternelj, še en bron pa Postojnčan Ž. Požar. Končne uvrstitve naših so bile tako: 14. mesto Anže Starman, 15. Mai Makarov, 19. Luka Potočnik in 25. Žan Makarov.

Naši dekleti sta imeli kar precej smole pri žrebu, saj jima je namenil medsebojni obračun. V klubskem obračunu je bila naposled boljša Maša Rajakovič, ki je Saro Rovtar premagala po dodatnih metih z 21:13. Obe sta dosegli tudi odličen skupen rezultat, saj je Sara v dveh setih podrla 186, Maša pa 195 kegljev. Kot že rečeno, se je dvoboj po dveh stezah končal z 1:1. Maša je v četrtfinalu igrala proti Izolanki S. Delič in ji morala priznati premoč, saj je bila Deličeva boljša z 0:2, čeprav sta bila oba seta napeta do konca in razlika v končnem rezultatu ni bila velika, bilo je 151:160. Še tretjega naslova v tej sezoni se je veselila N. Radelj iz Trebnjega (slavila je v posamičnem tekmovanju in kombinaciji), srebrno medaljo je osvojila L. Pokleka iz Bresta, ki je bila na posameznem tekmovanju ter kombinaciji pravtako med dobitnicami odličij, bron pa sta si prikegljali Mašina konkurentka v četrtfinalu S. Delič in naša nekdanja članica N. Bajželj. Naši dekleti sta končali na 7. mestu Maša Rajakovič in 9. mestu Sara Rovtar.

REZULTATI KADETI

REZULTATI KADETINJE

Že drugi vikend zapored pa se lahko veselimo odličja iz članske konkurence, tudi tokrat v disciplini TANDEM. To državno prvenstvo je scier potekalo v Celju za ženske in Kranju za moške, na vsakem od kegljišč pa smo imeli po 1 dvojico. Tekmovanje sicer poteka po razporedu, ki je določen že vnaprej (žreb), za uvrstitev med 16 najboljših in izločilne boje, pa je potrebno v prvem krogu premagati nasprotno dvojico, v primeru poraza pa imeti čimvišji rezultat, saj napredujejo tudi 4 najboljši poraženci iz uvodnih obračunov.

Pri ženskah sta nas zastopali Urša in Irena Mejač, ki v prvem krogu nista imeli pretiranih težav z mlado kamniško dvojico A. Rutar – T. Pevec, dvoboj sta dobili z 2:0, 286:237. Na podlagi dosežkov (podrtih kegljev) v predkrogu, se oblikuje tabela kjer si dvoboji sledijo po sistemu 1-16, 2-15. Naši dekleti sta imeli drugi rezultat izmed vseh dvojic in sta se tako pomerili proti dvojici KK Bela Krajina. Kljub občutno boljšemu rezultatu 262:243, si napredovanja med osem nista uspeli izboriti, saj sta ob izenačenju v setih 1:1, morali odigrati dodatne lučaje, kjer sta bili boljši nasprotnici z 7:12. Njuna končna uvrstitev je bilo tako 9. mesto, njuni krvnici pa sta naposled osvojili celo bronasto odličje, s katerim sta se okitili še članici KK Triglav, ki sta kot druga dvojica zastopali Gorenjsko. Zlato je pričakovano ostalo v Celju (B. Fidel in E. Sajko), srebrno medaljo pa sta osvojili A. Jakša in N. Modrinjak iz cerkniškega Bresta.

V moški konkurenci sta bila po letu premora znova Blaž Čerin in Jure Starman. V predkrogu sta bila njuna nasprotnika Mariborčana D. Vindiš in M. Kirbiš, po dokaj izenačenem obračunu pa sta slavila naša fanta z 1:1, 276:266, 14:13. Mesto med šestnajsterico je bilo tako zagotovljeno, fanta pa sta bila v tabelo vpisana pod številko 4, saj sta dosegla četrti rezultat predkroga. Sledil je neugoden nasprotnik v obliki članov KK Gorica, P. Pintariča in D. Konca. Znova smo bili priča izenačemu obračunu, kjer sta se dvojici izmenjevali v vodstvu, v samem finišu pa sta Jure in Blaž pokazala večjo zbranost in osvojila oba seta, ter tako slavila z 2:0, 282:271. Po težkem dvoboju je sledil ”lažji” nasprotnik, to sta bila namreč člana KK Pergola Hiše iz Radelj, S. Mihelič in F. Cigler, ki pa sta v igri na polno povsem konkurirala našima. Razlika v kvaliteti se je pokazala pri čiščenju, dvoboj pa se tudi tu končal z 2:0, v kegljih 298:245. Naša fanta sta si tako že priborila polfinale in medaljo, želja po finalu in napadu na zlato pa je bila velika, kar se je posledično odrazilo tudi na rezultatu polfinala. Še enkrat več sta rutinirano osvojila oba seta, podrla pa tudi nekaj kegljev več od mladincev KK Adria Koper, G. Kraglja in K. Lorenčiča. Polfinalni dvoboj se je končal z 2:0, 283:244. Sledilo je veliko finale in močan nasprotnik, K. Mahkovic in M. Oman iz KK Calcit Kamnik. Po ”podarjenem” prvem setu, sta bila Jure in Blaž v drugem deležna še obilice smole in izkušena nasprotnika sta ponujeno vzela in izkoristila sebi v prid, ter tako prizadejala prvi poraz našima, ki sta po letu 2012 znova končala na 2. mestu. Rezultat finala 0:2, 269:280 in srebrna medalja za naš klub. Naslov je tako spet romal v Kamnik, bronasti medalji pa sta si razdelili dvojici KK Adria in KK Hrastnik.

REZULTATI ČLANI

REZULTATI ČLANICE