Državno prvenstvo DEČKI/DEKLICE POSAMEZNO & ČLANI/CE SPRINT

V Celju je bilo, kot po navadi, sklepno dejanje DP v posamezni konkurenci za najmlajše tekmovalce. Trije naši so letos nastopili pod pričakovanji, saj je večina njihovih rezultatov pod njihovimi zmožnostmi in znanjem, ki so si ga doslej že nabrali. Kljub vsemu je Sara Rovtar osvojila 4. mesto, medaljo pa izgubila prav na finalnem nastopu, kjer je končala pri le 439 kegljih. Tudi oba fanta sta ostala brez nagrade, skupaj pa sta v 14ih nastopih le 1x presegla mejo 500 kegljev. Mai Makarov je letošnje tekmovanje zaključil na 13. mestu, Anže Starman je bil deveti.

REZULTATI DEČKI, DEKLICE

Dobili smo tudi nova državna prvaka v sprintu, ki je tokrat potekal v Novi Gorici in Kamniku. Na Goriškem se je na ”štartu” pojavilo 22 deklet, med katerimi tokrat ni bilo nobene naše, kar je prava škoda, saj bi glede na konkurenco realno lahko pričakovali medaljo ali celo kaj več. Zmagovalka je postala Irena Koprivc iz Kamnika, ki je v finalu ugnala Brankico Pavlović, slednja po povratku iz Poreča nastopa kot članica KK Izola. Bronasti medalji sta osvojili mladi Monika Blagovič iz Triglava in Valerija Kokalj iz Litije.

Udeležba v Kamniku je bila kar številčna, končna številka udeležencev je bila 48. Na tekmovanje se je odpravila tudi naša četverica – Jure Mejač, Blaž Čerin, Mitja Jekler in Jure Starman. V prvem krogu smo spremljali 24 dvobojev, s katerimi smo dobili 24 zmagovalcev, ki so si zagotovili mesto v TOP 32, na nadaljevanje pa je lahko upalo tudi 8 igralcev, ki so v 1. krogu izgubili, a vseeno napredovali zaradi dobrega rezultata. Slabše od pričakovanj sta nastopila Jure Mejač, ki je izgubil proti S. Blažiču iz Krke in Mitja Jekler, katerega je premagal I. Mojškerc, zato sta se po uvodnem krogu poslovila oba. V naslednji krog je uspelo priti Juretu Starmanu in Blažu Čerinu, njuni žrtvi pa sta bili D. Sobočan in A. Babnik, ki sta bila na koncu za napredovanje prekratka za mišjo dlako, saj sta končala kot deveti in deseti poraženec. Naslednji Juretov nasprotnik je bil Mariborčan T. Jurančič in po izenačenem dvoboju, bilo je 1:1 – 193:194, se je zmage veselil Jurančič, ki je v dodatnih metih rutinirano slavil s 15:23. Tudi Blaž ni naletel na lahkega nasprotnika, saj je bil njegov tekmec Z. Pajnič iz Kočevja. Njun dvoboj se je po izenačenih 1:1 – 188:185, nadaljeval v dodatne mete, kjer je slavil Pajnič z 20:21. Zaradi številne udeležbe so se končni obračuni zavlekli v večer, zmage pa se je veselil domačin G. Burkeljca, ki je bil boljši od J. Pačelata, člana KK Ograjca Ljubljana. Obe bronasti medalji sta odšli v Gorico, osvojila sta ju P. Pintarič in D. Konec. Končne uvrstitve naših so bile: 22. mesto Jure Starman, 24. mesto Blaž Čerin, 41. mesto Mitja Jekler in 45. mesto Jure Mejač.

REZULTATI ČLANICE

REZULTATI ČLANI