Gorenjsko prvenstvo VETERANI POSAMEZNO

Med ligaškim premorom niso igrali le mladi do 18 leta, na svoj račun so prišli tudi veterani in veteranke, ki so se borili na gorenjskem prvenstvu. Iz tekmovanja, ki je potekalo v Kranju, lahko znova poročamo o odličnih dosežkih naših članov in članic, saj imamo moška prvaka v kategoriji A, kot tudi B, poleg obeh naslovov pa smo osvojili še 2 srebrni ter 1 bronasto medaljo in bili z naskokom najboljši klub na tekmovanju – 5 medalj.

Pri ženskah so letos nastopile le 3 tekmovalke, med trojico sta bili tudi naši Francka Ličar in Ema Zajc. Francka je odigrala malo boljše od Eme in končala pri 488, kar je zadostovalo za drugo mesto, saj je bila tokrat Alemka Čubrilović na svojem terenu premočna. Zmagovalka je podrla kar 538 kegljev in zasluženo slavila, medtem ko je Ema podrla 469 kegljev in si za trud priborila bron.

Pri veteranih B je nastopilo 12 igralcev, tudi 4 naši. Filip Praprotnik je končal na 12. mestu s 477 keglji, Jože Košir je podrl 499 kegljev in osvojil 10. mesto. Na stopničkah sta letos končala dva naša, saj je Jože Klofutar osvojil naslov podprvaka, potem ko je končal pri 531 kegljih, zmage pa se je tokrat veselil Štefan Jesenšek, ki mu je zadostovalo 535 kegljev.

Kategorija veterani A je dala največ nastopajočih, v tej konkurenci smo imeli 2 orožji. Janez Čerin je s končnimi 510 keglji končal na 10. mestu, prvak pa je vnovič postal Jure Mejač, ki je bil s 573 keglji znova prevelik zalogaj za ostale konkurente.

VETERANKE

VETERANI A

VETERANI B