Državno prvenstvo U18 3. krog KOMBINACIJA IN POSAMEZNO

Nadaljevanje DP se je odvilo v Celju. Na finalu 16-erice smo dobili dobitnike in dobitnice medalj v najbolj cenjenih disciplinah.

Pri dekletih je posamezni naslov osvojila Nika Radelj iz KK Trebnje, ki je na finalnem nastopu podrla 551 kegljev in zgolj za kegelj ugnala drugouvrščeno Lauro Pokleko iz KK Brest Cerknica. Tudi v boju za bron je bilo napeto, razlika pa pravtako en samcat kegelj in sicer v prid Anje Forštnarič iz KK Celje. Tik za njo sta se zvrstili Klara Koprivec – Kamnik in Tina Hren – Brest, obe sta zaključili pri 524 kegljih.

Kar se tiče kombinacije je bila slika podobna tisti iz posameznega tekmovanja. Nika Radelj je tudi v seštevku vseh 3 nastopov slavila in tako osvojila dvojno krono. Njen končni rezultat je bil 1690, kar je bilo precej več od njenih zasledovalk. Tudi dobitnica srebra je ostala ista, Laura Pokleka. S 1651 keglji ni imela skrbi o osvojitvi nove medalje, saj je dobitnica brona Neva Taškar iz Zagorja, zaključila pri 1612 kegljih.

Pri kadetih je posamezni naslov romal v Kamnik, zanj pa je zaslužen Žan Grm, ki je končal pri zavidljivih 581 kegljih. Njegov edini konkurent je bil Žiga Požar iz Postojne, ki je bil do samega konca v boju za naslov, a mu je za zlato zmanjkalo 5 kegljev. Tudi bron je osvojil igralec iz Kamnika in sicer Jakob Jančar, ki je podrl 552 kegljev in za seboj pustil vse kadetske reprezentante iz SP 2012 (brata Ivančič, M. Peternelj). Naš Luka Potočnik je končal pri 511 kegljih, kar je bilo dovolj za končno 11. mesto.

Kombinacijo je zanesljivo osvojil najboljši iz prvih dveh krogov, Žiga Požar. Končal je pri 1750 kegljih, kar je zavidljiv rezultat glede na to da kegljišča niso bila najlažja. Letošnji podprvak je postal Nik Predovnik, sicer član Rudarja iz Trbovelj, njegov izkupiček pa 1687 kegljev. Za bron je bilo dovolj 1672 kegljev, ki jih je podrl Jakob Jančar in tako osvojil še drugo bronasto medaljo. Tudi v tej disciplini je Luka Potočnik končal na 11. mestu, na koncu je imel na kontu 1577 kegljev.

KADETINJE POSAMEZNO

KADETINJE KOMBINACIJA

KADETI POSAMEZNO

KADETI KOMBINACIJA